Roulade med blommer

Roulade med blommer er en skøn og smagfuld dessert. Bag med Valsemøllen Kage Hvedemel og få det perfekte resultat.

En skøn roulade hvor man kan bruge årstidens frugter og bær. I denne roulade med blommer kan du bruge sensommerens søde og saftige blommer i en klassisk roulade.

Se opskrift
roulade med blommer

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Roulade med blommer: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

1 roulade

Kompot
8 blommer
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Bund
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
125 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g mandler
1 tsk. bagepulver

Desuden
2,5 dl piskefløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kompot

  1. Del blommerne i både, vend med sukker og vaniljesukker.
  2. Bages ved 180°C (varmluft 160°C) i 30-45 minutter til blommerne er møre.
  3. Lad kompotten køle helt.

Bund

  1. Pisk sukker og vaniljesukker hvidt med æg.
  2. Hak mandlerne fint i en minihakker.
  3. Vend bagepulver sammen med kagemelet.
  4. Vend mandler og kagemel i æggene.
  5. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir til den ca. måler 30×34 cm.
  6. Bages i 10-15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C). Tjek bunden første gang efter 10 minutter og herefter hvert følgende minut. Bliver bunden for sprød, bliver den svær at rulle.
  7. Vend den færdigbagte bund over på et nyt stykke bagepapir med oversiden nedad.
  8. Mens bunden stadig er lun for-rulles den. Lad bunden forblive oprullet mens den køler helt. Dette gør det nemmere at rulle den fyldte roulade sammen senere.
  9. Rul forsigtigt bunden ud igen og smør den med flødeskum. Fordel kompotten ovenpå.
  10. Rul rouladen sammen ved hjælp af bagepapiret.
  11. Drys med flormelis og server.

Et godt tip: Denne roulade er lavet med en skøn blommekompot. Er blommer ikke i sæson, kan du sagtens bruge andre typer af kompot. Lav fx en skønt kompot af rabarber, jordbær eller æble. Det er helt op til dig, hvad du bedst kan lide!

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.