Roulade med blommer

Roulade med blommer er en skøn og smagfuld dessert. Bag med Valsemøllen Kage Hvedemel og få det perfekte resultat.

En skøn roulade hvor man kan bruge årstidens frugter og bær.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 roulade

Kompot
8 blommer
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Bund
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
125 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g mandler
1 tsk. bagepulver

Desuden
2,5 dl piskefløde

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Kompot

  1. Del blommerne i både, vend med sukker og vaniljesukker.
  2. Bages ved 180°C (varmluft 160°C) i 30-45 minutter til blommerne er møre.
  3. Lad kompotten køle helt.

Bund

  1. Pisk sukker og vaniljesukker hvidt med æg.
  2. Hak mandlerne fint i en minihakker.
  3. Vend bagepulver sammen med kagemelet.
  4. Vend mandler og kagemel i æggene.
  5. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir til den ca. måler 30×34 cm.
  6. Bages i 10-15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C). Tjek bunden første gang efter 10 minutter og herefter hvert følgende minut. Bliver bunden for sprød, bliver den svær at rulle.
  7. Vend den færdigbagte bund over på et nyt stykke bagepapir med oversiden nedad.
  8. Mens bunden stadig er lun for-rulles den. Lad bunden forblive oprullet mens den køler helt. Dette gør det nemmere at rulle den fyldte roulade sammen senere.
  9. Rul forsigtigt bunden ud igen og smør den med flødeskum. Fordel kompotten ovenpå.
  10. Rul rouladen sammen ved hjælp af bagepapiret.
  11. Drys med flormelis og server.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.