Roulade med blommer

Roulade med blommer er en skøn og smagfuld dessert. Bag med Valsemøllen Kage Hvedemel og få det perfekte resultat.

En skøn roulade hvor man kan bruge årstidens frugter og bær. I denne roulade med blommer kan du bruge sensommerens søde og saftige blommer i en klassisk roulade.

Se opskrift
roulade med blommer

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 roulade

Kompot
8 blommer
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker

Bund
250 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
125 g Valsemøllen Kage Hvedemel
75 g mandler
1 tsk. bagepulver

Desuden
2,5 dl piskefløde

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Kompot

  1. Del blommerne i både, vend med sukker og vaniljesukker.
  2. Bages ved 180°C (varmluft 160°C) i 30-45 minutter til blommerne er møre.
  3. Lad kompotten køle helt.

Bund

  1. Pisk sukker og vaniljesukker hvidt med æg.
  2. Hak mandlerne fint i en minihakker.
  3. Vend bagepulver sammen med kagemelet.
  4. Vend mandler og kagemel i æggene.
  5. Smør dejen ud på en bageplade med bagepapir til den ca. måler 30×34 cm.
  6. Bages i 10-15 minutter ved 200°C (varmluft 180°C). Tjek bunden første gang efter 10 minutter og herefter hvert følgende minut. Bliver bunden for sprød, bliver den svær at rulle.
  7. Vend den færdigbagte bund over på et nyt stykke bagepapir med oversiden nedad.
  8. Mens bunden stadig er lun for-rulles den. Lad bunden forblive oprullet mens den køler helt. Dette gør det nemmere at rulle den fyldte roulade sammen senere.
  9. Rul forsigtigt bunden ud igen og smør den med flødeskum. Fordel kompotten ovenpå.
  10. Rul rouladen sammen ved hjælp af bagepapiret.
  11. Drys med flormelis og server.

Et godt tip: Denne roulade er lavet med en skøn blommekompot. Er blommer ikke i sæson, kan du sagtens bruge andre typer af kompot. Lav fx en skønt kompot af rabarber, jordbær eller æble. Det er helt op til dig, hvad du bedst kan lide!

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.