Sådan gør du
Chokoladeremonce
- Rør æggeblommer, maizena og sukker sammen i en gryde. Tilsæt sødmælken til sidst. Varm blandingen op under middelvarme, mens du pisker godt. Når cremen koger, tages den af varmen.
- Chokolade og kakao røres i gryden. Blandingen skal være homogen. Du kan evt. stavblende blandingen.
- Kom chokoladecremen i en skål og dæk den med husholdningsfilm direkte oven på cremen, så den ikke danner en hinde. Lad cremen køle i køleskabet, mens du laver dejen.
Snurrer
- Kom mælk og gær i en skål, og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og ælt dejen, til den er samlet.
- Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen yderligere, til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm, og smør dejen med chokoladecremen.
- Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold den anden 1/3 henover. Du har nu tre lag og din dej måler ca. 10 x 50 cm. Skær herefter dejen ud i 12 stk. på cirka 4 cm brede stykker.
- Hvert stykke skæres i tre strimler 1 cm fra topkanten, så dejen stadig hænger sammen i toppen.
- Flet de tre striber dej, og klem dejen sammen i bunden. Rul fletningen, og læg den i muffinsbradepanden med lukningen nedad. Gentag med alle 12 stk.
- Lad dem efterhæve i ca. 60-75 minutter tildækket med husholdningsfilm ved stuetemperatur.
- Tænd ovnen på 200°C varmluft.
- Pisk ægget sammen med en gaffel, og pensl snurrerne.
- Bag dine chokoladesnurrer i en forvarmet ovn i 12-15 minutter til gyldne.
Et godt tip: Er du til det lidt nemmere bagværk? Prøv opskriften på nemme kanelsnurrer, her.