Chokoladesnurrer

Snurrer vækker altid glæde, om det er kanelsnurrer, kardemommesnurrer eller chokoladesnurrer.

Her får du en opskrift på lækre og saftige snurrer med chokoladeremonce, som vi har udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt. Opskriften byder på rigtig god grunddej til selve snurrerne og en fyldig chokoladecreme.

Se videoen nederst på siden, der viser hvordan, du kan flette og snurre dig til det helt rigtige udtryk på dine chokoladesnurrer.

Er du nysgerrig på flere af Cathrine Brandt opskrifter? Så kan du se flere opskrifter lavet i samarbejde med Cathrine Brandt, her.

Se opskrift
Snurrer med chokoladeremonce

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladesnurrer: 3 ud af 5 baseret på 10 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Chokoladecreme

2 æggeblommer
15 g maizena
30 g sukker
140 g sødmælk
35 g mørk chokolade
1 spsk. kakao

Dej

145 g mælk
20 g gær
330 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
60 g sukker
3 g salt
50 g smør, blødt
1 æg til pensling
Evt. 1 muffins bradepande

Sådan gør du

 

Chokoladeremonce 

 

  1. Rør æggeblommer, maizena og sukker sammen i en gryde. Tilsæt sødmælken til sidst. Varm blandingen op under middelvarme, mens du pisker godt. Når cremen koger, tages den af varmen.
  2. Chokolade og kakao røres i gryden. Blandingen skal være homogen. Du kan evt. stavblende blandingen.
  3. Kom chokoladecremen i en skål og dæk den med husholdningsfilm direkte oven på cremen, så den ikke danner en hinde. Lad cremen køle i køleskabet, mens du laver dejen.

Snurrer 

 

  1. Kom mælk og gær i en skål, og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og ælt dejen, til den er samlet.
  3. Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen yderligere, til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
  4. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm, og smør dejen med chokoladecremen.
  5. Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold den anden 1/3 henover. Du har nu tre lag og din dej måler ca. 10 x 50 cm. Skær herefter dejen ud i 12 stk. på cirka 4 cm brede stykker.
  6. Hvert stykke skæres i tre strimler 1 cm fra topkanten, så dejen stadig hænger sammen i toppen.
  7. Flet de tre striber dej, og klem dejen sammen i bunden. Rul fletningen, og læg den i muffinsbradepanden med lukningen nedad. Gentag med alle 12 stk.
  8. Lad dem efterhæve i ca. 60-75 minutter tildækket med husholdningsfilm ved stuetemperatur.
  9. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  10. Pisk ægget sammen med en gaffel, og pensl snurrerne.
  11. Bag dine chokoladesnurrer i en forvarmet ovn i 12-15 minutter til gyldne.

Et godt tip: Er du til det lidt nemmere bagværk? Prøv opskriften på nemme kanelsnurrer, her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.