Chokoladesnurrer

Snurrer vækker altid glæde, om det er kanelsnurrer, kardemommesnurrer eller chokoladesnurrer.

Her får du en opskrift på lækre og saftige snurrer med chokoladeremonce, som vi har udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt. Opskriften byder på rigtig god grunddej til selve snurrerne og en fyldig chokoladecreme.

Se videoen nederst på siden, der viser hvordan, du kan flette og snurre dig til det helt rigtige udtryk på dine chokoladesnurrer.

Er du nysgerrig på flere af Cathrine Brandt opskrifter? Så kan du se flere opskrifter lavet i samarbejde med Cathrine Brandt, her.

Se opskrift
Snurrer med chokoladeremonce

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Chokoladesnurrer: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

12 stk.

Chokoladecreme

2 æggeblommer
15 g maizena
30 g sukker
140 g sødmælk
35 g mørk chokolade
1 spsk. kakao

Dej

145 g mælk
20 g gær
330 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
60 g sukker
3 g salt
50 g smør, blødt
1 æg til pensling
Evt. 1 muffins bradepande

Sådan gør du

 

Chokoladeremonce 

 

  1. Rør æggeblommer, maizena og sukker sammen i en gryde. Tilsæt sødmælken til sidst. Varm blandingen op under middelvarme, mens du pisker godt. Når cremen koger, tages den af varmen.
  2. Chokolade og kakao røres i gryden. Blandingen skal være homogen. Du kan evt. stavblende blandingen.
  3. Kom chokoladecremen i en skål og dæk den med husholdningsfilm direkte oven på cremen, så den ikke danner en hinde. Lad cremen køle i køleskabet, mens du laver dejen.

Snurrer 

 

  1. Kom mælk og gær i en skål, og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og ælt dejen, til den er samlet.
  3. Tilsæt det bløde smør, og ælt dejen yderligere, til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
  4. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til et rektangel på ca. 50 x 40 cm, og smør dejen med chokoladecremen.
  5. Fold 1/3 af dejen ind mod midten, og fold den anden 1/3 henover. Du har nu tre lag og din dej måler ca. 10 x 50 cm. Skær herefter dejen ud i 12 stk. på cirka 4 cm brede stykker.
  6. Hvert stykke skæres i tre strimler 1 cm fra topkanten, så dejen stadig hænger sammen i toppen.
  7. Flet de tre striber dej, og klem dejen sammen i bunden. Rul fletningen, og læg den i muffinsbradepanden med lukningen nedad. Gentag med alle 12 stk.
  8. Lad dem efterhæve i ca. 60-75 minutter tildækket med husholdningsfilm ved stuetemperatur.
  9. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  10. Pisk ægget sammen med en gaffel, og pensl snurrerne.
  11. Bag dine chokoladesnurrer i en forvarmet ovn i 12-15 minutter til gyldne.

Et godt tip: Er du til det lidt nemmere bagværk? Prøv opskriften på nemme kanelsnurrer, her.