Nemme fødselsdagsboller – Valsemøllen Hverdag

Forkæl børn og voksne med klassiske lyse og nemme fødselsdagsboller, der har en dejlig mild smag. Valsemøllen Hverdags Fødselsdagsboller er nemme at bage til fødselsdage og andre hyggestunder, hvor familie og venner er samlet.

Nemme fødselsdagsboller er perfekt til fødselsdage, hvor du gerne vil gøre det nemmere for dig selv uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan også forsøde familiehyggen ved at bruge dejen til at lave en lækker brunsviger. Så har du en komplet fødselsdags-menu. Få mere inspiration til fødselsdagen her.

 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

15 boller

1 ps. Valsemøllen Hverdag Fødselsdagsboller
1 æg (kan undlades og erstattes med ½ dl vand)
40 g gær
3 dl lunkent vand (30ºC )

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt æg og posens indhold.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 15 lige store stykker, og form dem til boller.
  4. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  5. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220ºC (varmluft 200ºC ) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  6. Lad bollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Dejen kan bruges til at lave meget mere end bare fødselsdagsboller. Brug f.eks. dejen til at bage en lækker brunsviger, eller lav lækre snacks som pølsehorn og pizzasnegle.