Koldhævede bløde boller

Findes der noget bedre end friskbagte boller med et godt lag smør og klat marmelade på? Prøv denne skønne opskrift, og få de lækreste bløde og smagfulde boller. Lav dejen om aftenen og bag bollerne til morgenmaden næste dag.

Cathrine Brandt, der er passioneret bagenørd, har udviklet denne fantastiske opskrift på koldhævede bløde gærboller. Bollerne er meget børnevenlige og nemme for både små og store børn at spise og tygge. Bollerne holder sig lækre et i et par dage, og de fungerer perfekt i børnenes madpakke.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 15-20 boller

25 g Valsemøllen Øko Hørfrø
25 g Valsemøllen Øko Solsikkekerner
25 g Valsemøllen Øko Sesamfrø
15 g Valsemøllen Øko Hampefrø
75 g vand – til at iblødsætte kernerne i
2,5 dl vand
1 dl surmælksprodukt – du kan bruge yoghurt, skyr, acido, ymer osv.
6 g gær
20 g sukker
2 æg (1 til dejen + 1 til pensling)
400 g Valsemøllen Øko stenformalet hvedemel
150 g Valsemøllen Øko Manitobamel
10 g salt
35 g blødt smør

Fremgangsmåde

  1. Kom kerner og frø i en skål og tilsæt 75 g vand. Lad det trække minimum 30 minutter eller gerne natten over.
  2. Kom vand, surmælksprodukt, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæren er opløst.
  3. Slå ægget ud i skålen og rør det sammen med gærblandingen.
  4. Tilsæt de udblødte kerner, mel og salt. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende.
  5. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen.
  6. Kom dejen i en skål og lad den hvile tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur, inden den sættes i køleskabet i 8-16 timer.
  7. Dagen efter tændes ovnen på 220°C (varmluft 200°C).
  8. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 15-20 stykker og form dem til boller. Kom bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  9. Lad bollerne hvile ved stuetemperatur i 60 minutter tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke.
  10. Bag bollerne én plade af gangen i 10-12 minutter til de er let gyldne.

Tip: Hvis du gerne vil gøre arbejdsprocessen lidt kortere og nemmere, så kan du forme bollerne med to spiseskeer. Fugt skeerne i vand og tag en portion dej svarende til en bolle fra med skeerne og placer dem på en bageplade. Så får du ikke kuglerunde boller, men de smager heldigvis lige så godt. Du kan også forkorte hævningen, inden at du bager bollerne, til 20 minutter. Bollerne sprækker, men det forringer ikke smagen.

Udviklet i samarbejde med Cathrine Brandt – bagenørd og professionsbachelor i ernæring og sundhed.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.