Bløde boller – koldhævede

Findes der noget bedre end friskbagte bløde boller med et godt lag smør og klat marmelade på? Prøv denne skønne opskrift, og få de lækreste bløde og smagfulde boller. Lav dejen om aftenen og bag bollerne til morgenmaden næste dag.

Cathrine Brandt, der er passioneret bagenørd, har udviklet denne fantastiske opskrift på koldhævede bløde gærboller. Bollerne er meget børnevenlige og nemme for både små og store børn at spise og tygge. Bollerne holder sig lækre et i et par dage, og de fungerer perfekt i børnenes madpakke.

Se opskrift
bløde boller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bløde boller – koldhævede: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom kerner og frø i en skål og tilsæt 75 g vand. Lad det trække minimum 30 minutter eller gerne natten over.
  2. Kom vand, surmælksprodukt, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæren er opløst.
  3. Slå ægget ud i skålen og rør det sammen med gærblandingen.
  4. Tilsæt de udblødte kerner, mel og salt. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende.
  5. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen.
  6. Kom dejen i en skål og lad den hvile tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur, inden den sættes i køleskabet i 8-16 timer.
  7. Dagen efter tændes ovnen på 220°C (varmluft 200°C).
  8. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 15-20 stykker og form dem til boller. Kom bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  9. Lad bollerne hvile ved stuetemperatur i 60 minutter tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke.
  10. Bag bollerne én plade af gangen i 10-12 minutter til de er let gyldne.

Et godt tip: Hvis du gerne vil gøre arbejdsprocessen lidt kortere og nemmere, så kan du forme bollerne med to spiseskeer. Fugt skeerne i vand og tag en portion dej svarende til en bolle fra med skeerne og placer dem på en bageplade. Så får du ikke kuglerunde boller, men de smager heldigvis lige så godt. Du kan også forkorte hævningen, inden at du bager bollerne, til 20 minutter. Bollerne sprækker, men det forringer ikke smagen.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.