Bløde boller – koldhævede

Findes der noget bedre end friskbagte bløde boller med et godt lag smør og klat marmelade på? Prøv denne skønne opskrift, og få de lækreste bløde og smagfulde boller. Lav dejen om aftenen og bag bollerne til morgenmaden næste dag.

Cathrine Brandt, der er passioneret bagenørd, har udviklet denne fantastiske opskrift på koldhævede bløde gærboller. Bollerne er meget børnevenlige og nemme for både små og store børn at spise og tygge. Bollerne holder sig lækre et i et par dage, og de fungerer perfekt i børnenes madpakke.

Se opskrift
bløde boller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bløde boller – koldhævede: 3 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Sådan gør du

 1. Kom kerner og frø i en skål og tilsæt 75 g vand. Lad det trække minimum 30 minutter eller gerne natten over.
 2. Kom vand, surmælksprodukt, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæren er opløst.
 3. Slå ægget ud i skålen og rør det sammen med gærblandingen.
 4. Tilsæt de udblødte kerner, mel og salt. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende.
 5. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen.
 6. Kom dejen i en skål og lad den hvile tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur, inden den sættes i køleskabet i 8-16 timer.
 7. Dagen efter tændes ovnen på 220°C (varmluft 200°C).
 8. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 15-20 stykker og form dem til boller. Kom bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
 9. Lad bollerne hvile ved stuetemperatur i 60 minutter tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke.
 10. Bag bollerne én plade af gangen i 10-12 minutter til de er let gyldne.

Et godt tip: Hvis du gerne vil gøre arbejdsprocessen lidt kortere og nemmere, så kan du forme bollerne med to spiseskeer. Fugt skeerne i vand og tag en portion dej svarende til en bolle fra med skeerne og placer dem på en bageplade. Så får du ikke kuglerunde boller, men de smager heldigvis lige så godt. Du kan også forkorte hævningen, inden at du bager bollerne, til 20 minutter. Bollerne sprækker, men det forringer ikke smagen.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.