Bløde boller – koldhævede

Findes der noget bedre end friskbagte bløde boller med et godt lag smør og klat marmelade på? Prøv denne skønne opskrift, og få de lækreste bløde og smagfulde boller. Lav dejen om aftenen og bag bollerne til morgenmaden næste dag.

Cathrine Brandt, der er passioneret bagenørd, har udviklet denne fantastiske opskrift på koldhævede bløde gærboller. Bollerne er meget børnevenlige og nemme for både små og store børn at spise og tygge. Bollerne holder sig lækre et i et par dage, og de fungerer perfekt i børnenes madpakke.

Se opskrift
bløde boller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 døgn


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bløde boller – koldhævede: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

  1. Kom kerner og frø i en skål og tilsæt 75 g vand. Lad det trække minimum 30 minutter eller gerne natten over.
  2. Kom vand, surmælksprodukt, gær og sukker i en skål og rør det sammen til gæren er opløst.
  3. Slå ægget ud i skålen og rør det sammen med gærblandingen.
  4. Tilsæt de udblødte kerner, mel og salt. Ælt dejen til den er glat og sammenhængende.
  5. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen.
  6. Kom dejen i en skål og lad den hvile tildækket i 30 minutter ved stuetemperatur, inden den sættes i køleskabet i 8-16 timer.
  7. Dagen efter tændes ovnen på 220°C (varmluft 200°C).
  8. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 15-20 stykker og form dem til boller. Kom bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  9. Lad bollerne hvile ved stuetemperatur i 60 minutter tildækket med husholdningsfilm og et viskestykke.
  10. Bag bollerne én plade af gangen i 10-12 minutter til de er let gyldne.

Et godt tip: Hvis du gerne vil gøre arbejdsprocessen lidt kortere og nemmere, så kan du forme bollerne med to spiseskeer. Fugt skeerne i vand og tag en portion dej svarende til en bolle fra med skeerne og placer dem på en bageplade. Så får du ikke kuglerunde boller, men de smager heldigvis lige så godt. Du kan også forkorte hævningen, inden at du bager bollerne, til 20 minutter. Bollerne sprækker, men det forringer ikke smagen.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.