Groft landbrød

Her får du opskriften på et kernefyldt landbrød. Et lækkert, saftigt groft landbrød der egner sig godt til såvel morgenbordet som tilbehør til supper og gryderetter.

Elsker du også et saftigt og groft fuldkornsbrød? Så bag et lækkert groft landbrød med kerner. Havregryn og kerner giver brødet en skøn krumme, det både smager skønt som morgenbrød og som tilbehør til middagen. Brødet er nemt og hurtigt at bage, så der er hjemmebagt brød på ingen tid.

Se opskrift
groft landbrød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Groft landbrød: 3 ud af 5 baseret på 42 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Opløs gær i det tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Tilsæt alle ingredienser, men tilbagehold 10% af hvedemelet. Ælt dejen i mindst 5 min., og tilsæt yderligere hvedemel efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Hæv dejen tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 min.
  4. Slå  luften ud af dejen, og form 2 brød.
  5. Efterhæv brødene tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Rids brødene og pensl med mælk eller vand.
  7. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmluft = 200°C).