Solsikkeboller

Lækre saftige solsikkeboller med solsikkekerner og gulerødder, er gode til morgenmaden eller til eftermiddagshyggen. De smager skønt bare med smør.

Er der noget bedre en duften af nybagt bagværk? Vi kan varmt anbefale disse lækre solsikkeboller, der vil skabe glæde og begejstring hos hele familien. De både dufter og smager skønt, og så er de tilmed nemme at bage. Bag en stor portion, så du kan fryse resten ned, til en anden dag, hvor morgenbollerne skal være nemme og hurtige.

Se opskrift
solsikkeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Solsikkeboller: 4 ud af 5 baseret på 20 anmeldelser

Opskrift

ca. 16 boller

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken økologisk kærnemælk (25 °C)
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g blødt smør
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
1 æg
600 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt salt, sukker, margarine, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder.
  2. Kom herefter hvedemel i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile ved stuetemperatur tildækket i ca. 45 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt på en bradepande med bagepapir.
  8. Pensel dem med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
  9. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  10. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C (varmluft = 200 °C)

Et godt tip: Opskriften på solsikkeboller er bagt af, hvad man kalder en bløddej. Vil du gerne blive bedre til at bage med bløddej, kan du få nogle tips og tricks i vores Bageskole. Her kan du lære, hvordan man også kan ælte gulerødder og kerner ind i dejen, og så en god grundopskrift på en bløddej. Læs med her!