Sådan gør du
- Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt salt, sukker, margarine, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder.
- Kom herefter hvedemel i lidt ad gangen.
- Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
- Lad dejen hvile ved stuetemperatur tildækket i ca. 45 min.
- Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
- Skær 16 stykker, og form dem til boller.
- Stil bollerne tæt på en bradepande med bagepapir.
- Pensel dem med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
- Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C (varmluft = 200 °C)
Et godt tip: Opskriften på solsikkeboller er bagt af, hvad man kalder en bløddej. Vil du gerne blive bedre til at bage med bløddej, kan du få nogle tips og tricks i vores Bageskole. Her kan du lære, hvordan man også kan ælte gulerødder og kerner ind i dejen, og så en god grundopskrift på en bløddej. Læs med her!