Solsikkeboller

Lækre saftige solsikkeboller med solsikkekerner og gulerødder, er gode til morgenmaden eller til eftermiddagshyggen. De smager skønt bare med smør.

Er der noget bedre en duften af nybagt bagværk? Vi kan varmt anbefale disse lækre solsikkeboller, der vil skabe glæde og begejstring hos hele familien. De både dufter og smager skønt, og så er de tilmed nemme at bage. Bag en stor portion, så du kan fryse resten ned, til en anden dag, hvor morgenbollerne skal være nemme og hurtige.

Se opskrift
solsikkeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Solsikkeboller: 4 ud af 5 baseret på 27 anmeldelser

Opskrift

ca. 16 boller

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken økologisk kærnemælk (25 °C)
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g blødt smør
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
1 æg
600 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt salt, sukker, margarine, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder.
  2. Kom herefter hvedemel i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile ved stuetemperatur tildækket i ca. 45 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt på en bradepande med bagepapir.
  8. Pensel dem med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
  9. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  10. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C (varmluft = 200 °C)

Et godt tip: Opskriften på solsikkeboller er bagt af, hvad man kalder en bløddej. Vil du gerne blive bedre til at bage med bløddej, kan du få nogle tips og tricks i vores Bageskole. Her kan du lære, hvordan man også kan ælte gulerødder og kerner ind i dejen, og så en god grundopskrift på en bløddej. Læs med her!

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.