Solsikkeboller

Lækre saftige solsikkeboller med solsikkekerner og gulerødder, er gode til morgenmaden eller til eftermiddagshyggen. De smager skønt bare med smør.

Er der noget bedre en duften af nybagt bagværk? Vi kan varmt anbefale disse lækre solsikkeboller, der vil skabe glæde og begejstring hos hele familien. De både dufter og smager skønt, og så er de tilmed nemme at bage. Bag en stor portion, så du kan fryse resten ned, til en anden dag, hvor morgenbollerne skal være nemme og hurtige.

Se opskrift
solsikkeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Solsikkeboller: 4 ud af 5 baseret på 28 anmeldelser

Opskrift

ca. 16 boller

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken økologisk kærnemælk (25 °C)
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g blødt smør
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
1 æg
600 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt salt, sukker, margarine, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder.
  2. Kom herefter hvedemel i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile ved stuetemperatur tildækket i ca. 45 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt på en bradepande med bagepapir.
  8. Pensel dem med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
  9. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  10. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C (varmluft = 200 °C)

Et godt tip: Opskriften på solsikkeboller er bagt af, hvad man kalder en bløddej. Vil du gerne blive bedre til at bage med bløddej, kan du få nogle tips og tricks i vores Bageskole. Her kan du lære, hvordan man også kan ælte gulerødder og kerner ind i dejen, og så en god grundopskrift på en bløddej. Læs med her!

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.