Solsikkeboller

Lækre saftige solsikkeboller med solsikkekerner og gulerødder, er gode til morgenmaden eller til eftermiddagshyggen. De smager skønt bare med smør.

Er der noget bedre en duften af nybagt bagværk? Vi kan varmt anbefale disse lækre solsikkeboller, der vil skabe glæde og begejstring hos hele familien. De både dufter og smager skønt, og så er de tilmed nemme at bage. Bag en stor portion, så du kan fryse resten ned, til en anden dag, hvor morgenbollerne skal være nemme og hurtige.

Se opskrift
solsikkeboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 50 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Solsikkeboller: 4 ud af 5 baseret på 25 anmeldelser

Opskrift

ca. 16 boller

25 g gær
2 1⁄2 dl lunken økologisk kærnemælk (25 °C)
2 små økologiske gulerødder (revne)
50 g blødt smør
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. salt
1⁄2 tsk. sukker
1 æg
600 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt salt, sukker, margarine, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder.
  2. Kom herefter hvedemel i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile ved stuetemperatur tildækket i ca. 45 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt på en bradepande med bagepapir.
  8. Pensel dem med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
  9. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 minutter.
  10. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 °C (varmluft = 200 °C)

Et godt tip: Opskriften på solsikkeboller er bagt af, hvad man kalder en bløddej. Vil du gerne blive bedre til at bage med bløddej, kan du få nogle tips og tricks i vores Bageskole. Her kan du lære, hvordan man også kan ælte gulerødder og kerner ind i dejen, og så en god grundopskrift på en bløddej. Læs med her!

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.