Bageskolen

Bageskolen

Bag med bløddej

Duften af nybagte kanelsnurrer eller smagen af en lækker, blød tebolle, vil med garanti få de flestes tænder til at løbe i vand. Hemmeligheden ligger i den gode bløddej. Når du mestrer denne dej, giver det dig ligeså mange muligheder, som der er opskrifter.

Hvad er bløddej?

En bløddej er en grunddej, man kan bruge til alverdens blødt bagværk fra de gode kanelsnegle og snurrer, den skønne kanelstang og saftige brunsviger til de klassiske, bløde teboller, som vi alle sammen elsker. Kombinationen af hvedemel, sukker og smør giver et lækkert luftigt resultat, specielt i den hjemmebagte version, hvor der er både tid og plads til at kæle lidt mere for detaljerne.

Husk at lade din bløddej hvile lidt, når du har æltet den færdig. Så får dejen ro til at optage alt væsken og samle sig. Hævning er en dyd, i hvert fald for os bageentusiaster.

Lær alt om hævning her

Hvorfor bage med bløddej?

En af de mange fordele ved en bløddej er, at den er så fleksibel. Du kan bruge den til så mange forskellige ting, når du bager. Vores opskrift på bløddej kan varieres i det uendelige. Det er ikke bare en opskrift på boller: Du kan fx tilsætte kardemomme, chokoladestykker og tørret frugt fx – kun bagefantasien sætter grænser.

Snurrer – sådan fletter du snurrer

Hvem elsker ikke de klassiske kanelsnurrer eller snurrer med kardemomme? Vi har fået Cathrine Brandt, der er passioneret bagenørd, til at vise, hvordan man kan flette sine snurrer. Se fletteteknikken i filmen nedenfor.

Få opskriften på kardemommesnurrer lige her

Brud – Sådan blander du chokolade og nødder i din bløddej

De klassiske gulerodsbrud med revne gulerødder og solsikkekerner kan også laves som en sødere version og udskiftes med chokolade og ristede nødder. Brud er en bolle, der ikke er formet, som du normalt ville forme boller. Grunddejen er en bløddej uden æg, hvor ægget hakkes ind i dejen sammen med fyldet. Se hvordan du gør i videoen nedenfor

Opskrift på chokoladebrud

Brunsviger – Sådan fordeler remonce på din brunsviger

Den klassiske brunsviger er en sikker vinder hos kageelskere – hver gang! Kunsten i at få den perfekte brunsviger ligger i, at dejen skal være svampet med en luftig bund og farinfyldet skal være cremet med en lækker karamel i kanterne og ovenpå. Vi giver dig vores bedste tip til at lykkes med din brunsviger.

Få opskriften på vores luksus brunsviger her.
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.