Bageskolen

Bageskolen

Bag med bløddej

Duften af nybagte kanelsnurrer eller smagen af en lækker, blød tebolle, vil med garanti få de flestes tænder til at løbe i vand. Hemmeligheden ligger i den gode bløddej. Når du mestrer denne dej, giver det dig ligeså mange muligheder, som der er opskrifter.

Hvad er bløddej?

En bløddej er en grunddej, man kan bruge til alverdens blødt bagværk fra de gode kanelsnegle og snurrer, den skønne kanelstang og saftige brunsviger til de klassiske, bløde teboller, som vi alle sammen elsker. Kombinationen af hvedemel, sukker og smør giver et lækkert luftigt resultat, specielt i den hjemmebagte version, hvor der er både tid og plads til at kæle lidt mere for detaljerne.

Husk at lade din bløddej hvile lidt, når du har æltet den færdig. Så får dejen ro til at optage alt væsken og samle sig. Hævning er en dyd, i hvert fald for os bageentusiaster.

Lær alt om hævning her

Hvorfor bage med bløddej?

En af de mange fordele ved en bløddej er, at den er så fleksibel. Du kan bruge den til så mange forskellige ting, når du bager. Vores opskrift på bløddej kan varieres i det uendelige. Det er ikke bare en opskrift på boller: Du kan fx tilsætte kardemomme, chokoladestykker og tørret frugt fx – kun bagefantasien sætter grænser.

Snurrer – sådan fletter du snurrer

Hvem elsker ikke de klassiske kanelsnurrer eller snurrer med kardemomme? Vi har fået Cathrine Brandt, der er passioneret bagenørd, til at vise, hvordan man kan flette sine snurrer. Se fletteteknikken i filmen nedenfor.

Få opskriften på kardemommesnurrer lige her

Brud – Sådan blander du chokolade og nødder i din bløddej

De klassiske gulerodsbrud med revne gulerødder og solsikkekerner kan også laves som en sødere version og udskiftes med chokolade og ristede nødder. Brud er en bolle, der ikke er formet, som du normalt ville forme boller. Grunddejen er en bløddej uden æg, hvor ægget hakkes ind i dejen sammen med fyldet. Se hvordan du gør i videoen nedenfor

Opskrift på chokoladebrud

Brunsviger – Sådan fordeler remonce på din brunsviger

Den klassiske brunsviger er en sikker vinder hos kageelskere – hver gang! Kunsten i at få den perfekte brunsviger ligger i, at dejen skal være svampet med en luftig bund og farinfyldet skal være cremet med en lækker karamel i kanterne og ovenpå. Vi giver dig vores bedste tip til at lykkes med din brunsviger.

Få opskriften på vores luksus brunsviger her.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.