Bageskolen

Bageskolen

Bag med bløddej

Duften af nybagte kanelsnurrer eller smagen af en lækker, blød tebolle, vil med garanti få de flestes tænder til at løbe i vand. Hemmeligheden ligger i den gode bløddej. Når du mestrer denne dej, giver det dig ligeså mange muligheder, som der er opskrifter.

Hvad er bløddej?

En bløddej er en grunddej, man kan bruge til alverdens blødt bagværk fra de gode kanelsnegle og snurrer, den skønne kanelstang og saftige brunsviger til de klassiske, bløde teboller, som vi alle sammen elsker. Kombinationen af hvedemel, sukker og smør giver et lækkert luftigt resultat, specielt i den hjemmebagte version, hvor der er både tid og plads til at kæle lidt mere for detaljerne.

Husk at lade din bløddej hvile lidt, når du har æltet den færdig. Så får dejen ro til at optage alt væsken og samle sig. Hævning er en dyd, i hvert fald for os bageentusiaster.

Lær alt om hævning her

Hvorfor bage med bløddej?

En af de mange fordele ved en bløddej er, at den er så fleksibel. Du kan bruge den til så mange forskellige ting, når du bager. Vores opskrift på bløddej kan varieres i det uendelige. Det er ikke bare en opskrift på boller: Du kan fx tilsætte kardemomme, chokoladestykker og tørret frugt fx – kun bagefantasien sætter grænser.

Snurrer – sådan fletter du snurrer

Hvem elsker ikke de klassiske kanelsnurrer eller snurrer med kardemomme? Vi har fået Cathrine Brandt, der er passioneret bagenørd, til at vise, hvordan man kan flette sine snurrer. Se fletteteknikken i filmen nedenfor.

Få opskriften på kardemommesnurrer lige her

Brud – Sådan blander du chokolade og nødder i din bløddej

De klassiske gulerodsbrud med revne gulerødder og solsikkekerner kan også laves som en sødere version og udskiftes med chokolade og ristede nødder. Brud er en bolle, der ikke er formet, som du normalt ville forme boller. Grunddejen er en bløddej uden æg, hvor ægget hakkes ind i dejen sammen med fyldet. Se hvordan du gør i videoen nedenfor

Opskrift på chokoladebrud

Brunsviger – Sådan fordeler remonce på din brunsviger

Den klassiske brunsviger er en sikker vinder hos kageelskere – hver gang! Kunsten i at få den perfekte brunsviger ligger i, at dejen skal være svampet med en luftig bund og farinfyldet skal være cremet med en lækker karamel i kanterne og ovenpå. Vi giver dig vores bedste tip til at lykkes med din brunsviger.

Få opskriften på vores luksus brunsviger her.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.