Fødselsdagsboller

Fødselsdagsboller er indbegrebet af en rigtig fødselsdag. For ingen fødselsdag uden boller. Her får du den bedste opskrift på bløde og smagfulde fødselsdagsboller, der spreder den dejligste duft af hjemmebag.

De bløde boller med et godt lag smør kan ingen stå for. Både fødseldagsbørn og gæster elsker når de luftige, bløde boller bliver sat på bordet. Server de nybagte fødselsdagsboller lune og med varm kakao.

Se opskrift
Fødselsdagsboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 12 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 boller

50 g gær

4 dl. lunken mælk

1 æg

100 g blødt smør

60 gram sukker

1 tsk. salt

800 g ØKO Stenformalet Hvedemel eller Valsemøllen Dansk Hvedemel

Sådan gør du

  1. Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt.
  3. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse.
  8. Pensl bollerne med æg eller vand.
  9. Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne.
  10. Lad bollerne køle af på en rist.

Et godt tip: Pynt dine fødselsdagsboller med glasur.

Vand, bland, boller!

Vil du spare tid, så kan du nemt lave hjemmebagte boller i en håndevending med Valsemøllen bolleblandinger, uden at gå på kompromis med smagen, se mere her >>