Kærnemælkshorn

Kager af gærdej kan noget helt specielt og de saftige kærnemælkshorn er ingen undtagelse. Den luftige dej fyldt med en sød remonce, er den perfekte ledsager til eftermiddagens hyggestunder.

Tænk at så enkelt bagværk kan smage så godt. Opskriften er også super nem at gå til. Så hvis du mangler inspiration til andet end kanelsnegle, er kærnemælkshorn et godt bud. Spis dem mens de er helt friske og frys resten ned, så er der altid lækkert bagværk klar til de uventede gæster.

Se opskrift
kærnemælkshorn

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kærnemælkshorn: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

Dej
110 g smør, smeltet
200 g kærnemælk
25 g gær
25 g sukker
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
425 g Valsemøllen Økologisk Dansk Hvedemel
5 g salt

Remonce
100 g marcipan
75 g blødt smør
75 g rørsukker

Derudover
1 spsk. rørsukker + hakkede mandler

Sådan gør du

  1. Smelt smørret ved lav varme.
  2. Kom kærnemælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker, smeltet smør, 1 æg, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat, skinnende og har skabt en god glutenstruktur. Ælt i 8-10 minutter ved lav/medium hastighed på røremaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45-60 minutter til dobbelt størrelse. Se bagetip nederst for, hvordan du nemt tjekker, at dejen er hævet nok.
  4. Vend dejen ud på bordet og del den i to portioner á 410 g. Drys med et let lag mel og rul den ene portion dej ud til en cirkel. Dejen skal være cirka 3-5 mm høj.
  5. Skær cirklen ud i 8 trekanter. Kom en skefuld remonce på hver trekant. Fold bunden af trekanten indover remoncen og luk den inde – rul herefter dejen til et horn. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den anden portion dej.
  6. Dæk kærnemælkshornene med en pose eller husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  7. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  8. Hak mandler fint og rør dem sammen med sukker. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensel dine kærnemælkshorn med æg, drys med mandel/sukker og kom dem i ovnen.
  9. Bag dem i 10-15 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Bagetip

De fleste gærdeje skal ofte hæve til cirka dobbelt størrelse. Det kan være svært at se på en klump dej, hvornår den er hævet til netop det. Hævetider er kun vejledende i en opskrift. Dejens og rummets temperatur påvirker nemlig dejens hævning meget. Hvis dejen er blevet lunet godt op under en god æltning, så vil dejen hæve væsentligt hurtigere, end hvis den er kold. Et højt fedtindhold i en dej kan også sløve hævningen. Derfor kan det være en god ide at lave en lille test af sin dej for at tjekke, hvornår den er hævet nok. Det kan du gøre indtil, at du får en god fornemmelse af din dej og fremadrettet kan bruge dine sanser til at vurdere, hvornår dejen er tilpas hævet.

Sådan gør du: Kom en klump af dejen i et lille glas. Sæt en streg eller en elastik ved dejens kant. Sæt endnu en streg eller elastik længere oppe på glasset. Hvis dejen f.eks. måler 2 cm i dit glas, så skal du sætte endnu en streg ved 4 cm. Nu kan du nemt holde øje med, hvornår dejen er hævet til dobbelt størrelse. OBS. dejen i glasset kan sagtens rulles ud sammen med den resterende del af dejen, så den ikke går til spilde. Få endnu flere tips til hævning i Bageskolen her.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.