Kærnemælkshorn

Kager af gærdej kan noget helt specielt og de saftige kærnemælkshorn er ingen undtagelse. Den luftige dej fyldt med en sød remonce, er den perfekte ledsager til eftermiddagens hyggestunder.

Tænk at så enkelt bagværk kan smage så godt. Opskriften er også super nem at gå til. Så hvis du mangler inspiration til andet end kanelsnegle, er kærnemælkshorn et godt bud. Spis dem mens de er helt friske og frys resten ned, så er der altid lækkert bagværk klar til de uventede gæster.

Se opskrift
kærnemælkshorn

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kærnemælkshorn: 5 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

16 stk.

Dej
110 g smør, smeltet
200 g kærnemælk
25 g gær
25 g sukker
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
425 g Valsemøllen Økologisk Dansk Hvedemel
5 g salt

Remonce
100 g marcipan
75 g blødt smør
75 g rørsukker

Derudover
1 spsk. rørsukker + hakkede mandler

Sådan gør du

  1. Smelt smørret ved lav varme.
  2. Kom kærnemælk og gær i en skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker, smeltet smør, 1 æg, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat, skinnende og har skabt en god glutenstruktur. Ælt i 8-10 minutter ved lav/medium hastighed på røremaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 45-60 minutter til dobbelt størrelse. Se bagetip nederst for, hvordan du nemt tjekker, at dejen er hævet nok.
  4. Vend dejen ud på bordet og del den i to portioner á 410 g. Drys med et let lag mel og rul den ene portion dej ud til en cirkel. Dejen skal være cirka 3-5 mm høj.
  5. Skær cirklen ud i 8 trekanter. Kom en skefuld remonce på hver trekant. Fold bunden af trekanten indover remoncen og luk den inde – rul herefter dejen til et horn. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med den anden portion dej.
  6. Dæk kærnemælkshornene med en pose eller husholdningsfilm og et klæde og lad dem efterhæve i 45 minutter ved stuetemperatur.
  7. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  8. Hak mandler fint og rør dem sammen med sukker. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensel dine kærnemælkshorn med æg, drys med mandel/sukker og kom dem i ovnen.
  9. Bag dem i 10-15 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.

Bagetip

De fleste gærdeje skal ofte hæve til cirka dobbelt størrelse. Det kan være svært at se på en klump dej, hvornår den er hævet til netop det. Hævetider er kun vejledende i en opskrift. Dejens og rummets temperatur påvirker nemlig dejens hævning meget. Hvis dejen er blevet lunet godt op under en god æltning, så vil dejen hæve væsentligt hurtigere, end hvis den er kold. Et højt fedtindhold i en dej kan også sløve hævningen. Derfor kan det være en god ide at lave en lille test af sin dej for at tjekke, hvornår den er hævet nok. Det kan du gøre indtil, at du får en god fornemmelse af din dej og fremadrettet kan bruge dine sanser til at vurdere, hvornår dejen er tilpas hævet.

Sådan gør du: Kom en klump af dejen i et lille glas. Sæt en streg eller en elastik ved dejens kant. Sæt endnu en streg eller elastik længere oppe på glasset. Hvis dejen f.eks. måler 2 cm i dit glas, så skal du sætte endnu en streg ved 4 cm. Nu kan du nemt holde øje med, hvornår dejen er hævet til dobbelt størrelse. OBS. dejen i glasset kan sagtens rulles ud sammen med den resterende del af dejen, så den ikke går til spilde. Få endnu flere tips til hævning i Bageskolen her.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.