Kringle med remonce

En skøn kringle der er fyldt med lækker remonce. En perfekt kringle at bage til julens bagværk.

Maria Vestergaard har lavet denne kringle til at forsøde den mærke tid. Forkæl dig selv, famillie og venner med denne skønne kringle.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kringle med remonce: 5 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 8-10 personer

Kringle

20 g gær
80 ml mælk
1 æggeblomme
20 g sukker
1 tsk. salt
½ tsk. kardemomme
300 g Valsemøllen Hvedemel
150 g smør

Remonce

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
fintrevet skal af øko appelsin

pensling

1 æggehvide
25 g perlesukker
25 g mandler

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme.
  2. Tilsæt smør og herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  4. Imens laves remonce ved at ælte alle ingredienserne sammen.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse der ca. svarer til 100*15 cm.
  6. Fordel remonce langs hele julekringlen.
  7. Fold dejen ind over midten og form en kringle.
  8. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Pensl med æggehvider og drys med hakkede mandler og perlesukker.
  10. Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20 min.

Lad kringlen køle helt ned inden servering.
 

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.