Julekagehus

De smukke og hyggelige julekagehuse hitter som aldrig før, og vi kan godt forstå hvorfor. De pynter smukt i hjemmet – og smager samtidig skønt, hvis du altså kan nænne at spise af det. Prøv vores opskrift på jule kagehus, som vi har udviklet i samarbejde med Ditte Julie.

Julekagehuset er lavet af en klassisk peberkagedej, som vi kender fra de lækre, klassiske julesmåkager. Tag familien eller veninderne med i køkkenet og gå i krig med at lave et julekagehus sammen. Form og pynt kagehuset lige som du synes er allerflottest.

Find mange flere klassiske juleopskrifter her.

Se opskrift
Julekagehus

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
24 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julekagehus: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

1 kagehus

Peberkagedej
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
2 tsk. cake factor krydderi
2 tsk. natron
1 æg str. M/L
500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 nip salt

Glasur 
100 g flormelis
30 g pasteuriseret æggehvider
Krymmel

I øvrigt 
Hvidt sukker

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Peberkagedej 

  1. Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog.
  2. Tilsæt krydderi og natron og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad den køle lidt af.
  3. Sigt mel i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på røremaskinen.
  4. Tilsæt æg og rør dejen homogen.
  5. Kom brunkagedejen i en frysepose og læg den på køl natten over. Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-5 dage.
  6. Rul dejen ud og skær det hus du drømmer om. Brug evt. denne printvenlige skabelon.
  7. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter.

Glasur 

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.
  2. Dekorér dit peberkagehus som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration. Jeg venter med at dekorere taget, til jeg har samlet peberkagehuset.

Samling af kagehuset

  1. Smelt hvidt sukker på en pande til karamel.
  2. Saml peberkagehuset ved at komme en smule karamel ved samlingerne. Du kan med fordel drysse hvidt sukker i et fad, som du kan stille huset i, mens du samler det.

Et godt tip: Brug husblas som glas i vinduerne. Lim dem på med karamel, inden du samler huset

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.