Julekagehus

De smukke og hyggelige julekagehuse hitter som aldrig før, og vi kan godt forstå hvorfor. De pynter smukt i hjemmet – og smager samtidig skønt, hvis du altså kan nænne at spise af det. Prøv vores opskrift på jule kagehus, som vi har udviklet i samarbejde med Ditte Julie.

Julekagehuset er lavet af en klassisk peberkagedej, som vi kender fra de lækre, klassiske julesmåkager. Tag familien eller veninderne med i køkkenet og gå i krig med at lave et julekagehus sammen. Form og pynt kagehuset lige som du synes er allerflottest.

Find mange flere klassiske juleopskrifter her.

Se opskrift
Julekagehus

Køkkentid
1,5 t

Ventetid
24 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julekagehus: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

1 kagehus

Peberkagedej
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
2 tsk. cake factor krydderi
2 tsk. natron
1 æg str. M/L
500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 nip salt

Glasur 
100 g flormelis
30 g pasteuriseret æggehvider
Krymmel

I øvrigt 
Hvidt sukker

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Peberkagedej 

  1. Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog.
  2. Tilsæt krydderi og natron og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad den køle lidt af.
  3. Sigt mel i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på røremaskinen.
  4. Tilsæt æg og rør dejen homogen.
  5. Kom brunkagedejen i en frysepose og læg den på køl natten over. Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-5 dage.
  6. Rul dejen ud og skær det hus du drømmer om. Brug evt. denne printvenlige skabelon.
  7. Bag kagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter.

Glasur 

  1. Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur.
  2. Dekorér dit peberkagehus som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration. Jeg venter med at dekorere taget, til jeg har samlet peberkagehuset.

Samling af kagehuset

  1. Smelt hvidt sukker på en pande til karamel.
  2. Saml peberkagehuset ved at komme en smule karamel ved samlingerne. Du kan med fordel drysse hvidt sukker i et fad, som du kan stille huset i, mens du samler det.

Et godt tip: Brug husblas som glas i vinduerne. Lim dem på med karamel, inden du samler huset

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.