Juletærte med tranebær og nougat

Selvom julen ofte står på småkager i lange baner, kan julebag også sagtens være mange andre typer bagværk. Bag en skøn juletærte, når du vil forkæle julens gæster.

Nougat og tranebær er en skøn kombination, som kun bliver mere smagfuld, når de bliver bagt i en tærte. Ditte Julie har kreeret denne skønne juletærte og fyldt den med lækre tranebær, hvid chokolade og blød nougat. En anderledes tærte som smager sødt af jul, men som selvfølgelig også kan nydes hele året.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juletærte med tranebær og nougat: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Mørdej 
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
½ tsk. kanel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld med tranebær og nougat
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg
Saft af 1/2 citron
50 g tørrede tranebær
70 g nougat, kold i små tern
50 g hvid chokolade
1 æg til pensling

I øvrigt
1-2 spsk. flormelis
Rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis, kanel og blødt smør til det minder om brødkrummer
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time

Mazarinfyld med tranebær og nougat

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – sørg for der ingen marcipanklumper er
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen
  3. Vend forsigtigt tranebær, nougat og hvid chokolade i

Juletærte

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse
  2. Kom dejen op i tærteformen (ca. 24-26 cm i diameter) og fjern overskydende dej
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte
  4. Pensl kanten med det sammenpisket æg
  5. Ælt det overskydende mørdej sammen og udrul et låg, og udstik nogle små og store huller i låget
  6. Læg det herefter ovenpå den ubagte tærte og pensl låget med et sammenpisket æg
  7. Bag tærten ved 210oC (190oC varmluft) i ca. 20-25 min
  8. Lad tærten køle helt af i formen

I øvrigt 

  1. Drys formelis over tærten. Dæk gerne hullerne med lidt bagepapir så de kan ses
  2. Pynt af med en masse fine skovsyrer

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.