Juletærte med tranebær og nougat

Nougat og tranebær er en skøn kombination, som kun bliver mere smagfuld, når de bliver bagt i en tærte.

Ditte Julie har kreeret denne skønne juletærte og fyldt den med lækre tranebær og blød nougat.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juletærte med tranebær og nougat: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Mørdej 

150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
½ tsk. kanel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld med tranebær og nougat

100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg
Saft af 1/2 citron
50 g tørrede tranebær
70 g nougat, kold i små tern
50 g hvid chokolade
1 æg til pensling

I øvrigt

1-2 spsk. flormelis
rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis, kanel og blødt smør til det minder om brødkrummer
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time

Mazarinfyld med tranebær og nougat

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – sørg for der ingen marcipanklumper er
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen
  3. Vend forsigtigt tranebær, nougat og hvid chokolade i

Tærten

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse
  2. Kom dejen op i tærteformen (ca. 24-26 cm i diameter) og fjern overskydende dej
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte
  4. Pensl kanten med det sammenpisket æg
  5. Ælt det overskydende mørdej sammen og udrul et låg, og udstik nogle små og store huller i låget
  6. Læg det herefter ovenpå den ubagte tærte og pensl låget med et sammenpisket æg
  7. Bag tærten ved 210oC (190oC varmluft) i ca. 20-25 min
  8. Lad tærten køle helt af i formen

I øvrigt 

  1. Drys formelis over tærten. Dæk gerne hullerne med lidt bagepapir så de kan ses
  2. Pynt af med en masse fine skovsyrer

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.