Juletærte med tranebær og nougat

Selvom julen ofte står på småkager i lange baner, kan julebag også sagtens være mange andre typer bagværk. Bag en skøn juletærte, når du vil forkæle julens gæster.

Nougat og tranebær er en skøn kombination, som kun bliver mere smagfuld, når de bliver bagt i en tærte. Ditte Julie har kreeret denne skønne juletærte og fyldt den med lækre tranebær, hvid chokolade og blød nougat. En anderledes tærte som smager sødt af jul, men som selvfølgelig også kan nydes hele året.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juletærte med tranebær og nougat: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Mørdej 
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
½ tsk. kanel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld med tranebær og nougat
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg
Saft af 1/2 citron
50 g tørrede tranebær
70 g nougat, kold i små tern
50 g hvid chokolade
1 æg til pensling

I øvrigt
1-2 spsk. flormelis
Rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis, kanel og blødt smør til det minder om brødkrummer
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time

Mazarinfyld med tranebær og nougat

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – sørg for der ingen marcipanklumper er
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen
  3. Vend forsigtigt tranebær, nougat og hvid chokolade i

Juletærte

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse
  2. Kom dejen op i tærteformen (ca. 24-26 cm i diameter) og fjern overskydende dej
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte
  4. Pensl kanten med det sammenpisket æg
  5. Ælt det overskydende mørdej sammen og udrul et låg, og udstik nogle små og store huller i låget
  6. Læg det herefter ovenpå den ubagte tærte og pensl låget med et sammenpisket æg
  7. Bag tærten ved 210oC (190oC varmluft) i ca. 20-25 min
  8. Lad tærten køle helt af i formen

I øvrigt 

  1. Drys formelis over tærten. Dæk gerne hullerne med lidt bagepapir så de kan ses
  2. Pynt af med en masse fine skovsyrer

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.