Juletærte med tranebær og nougat

Nougat og tranebær er en skøn kombination, som kun bliver mere smagfuld, når de bliver bagt i en tærte.

Ditte Julie har kreeret denne skønne juletærte og fyldt den med lækre tranebær og blød nougat.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
ca. 2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juletærte med tranebær og nougat: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Mørdej 

150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
½ tsk. kanel
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld med tranebær og nougat

100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 æg
Saft af 1/2 citron
50 g tørrede tranebær
70 g nougat, kold i små tern
50 g hvid chokolade
1 æg til pensling

I øvrigt

1-2 spsk. flormelis
rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis, kanel og blødt smør til det minder om brødkrummer
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time

Mazarinfyld med tranebær og nougat

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – sørg for der ingen marcipanklumper er
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen
  3. Vend forsigtigt tranebær, nougat og hvid chokolade i

Tærten

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse
  2. Kom dejen op i tærteformen (ca. 24-26 cm i diameter) og fjern overskydende dej
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte
  4. Pensl kanten med det sammenpisket æg
  5. Ælt det overskydende mørdej sammen og udrul et låg, og udstik nogle små og store huller i låget
  6. Læg det herefter ovenpå den ubagte tærte og pensl låget med et sammenpisket æg
  7. Bag tærten ved 210oC (190oC varmluft) i ca. 20-25 min
  8. Lad tærten køle helt af i formen

I øvrigt 

  1. Drys formelis over tærten. Dæk gerne hullerne med lidt bagepapir så de kan ses
  2. Pynt af med en masse fine skovsyrer

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.