Rugsnack med chokolade og nødder

Disse lærke rugsnack er med chokolade og fuldkorn, som gør dem til en lækker eftermiddagssnack, når den lille sult sætter ind.

Se opskrift
rugsnack

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugsnack med chokolade og nødder: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til ca. 20 stykker

25 g gær
3 dl lunkent vand
4 dl økologisk kærnemælk
1 pose Valsemøllen Økologiske Rugkerner – klar til brug (200 g)
100 g Valsemøllen Økologiske havregryn
250 g Valsemøllen Rugmel
1 1/2 tsk. salt
225 g Valsemøllen Økologiske blandede frø, eks. hørfrø, solsikkekerner mv.
200 g nødder
150 g mørk chokolade

I øvrigt
lidt hakkede nødder, havregryn eller solsikkekerner til pynt

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Lun kærnemælk og vand til ca. 30 ˚C, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen.
  3. Ælt dejen i mindst 15 min. i en køkkenmaskine eller med en håndmixer, til dejen er cremet og blød.
  4. Tilsæt chokoladen skåret i grove stykker og rør rundt til chokoladen er fordelt.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker og form dem til flade boller.
  6. Det er en fordel at have fugtige hænder under denne proces, da dejen er klistret.
  7. Tril bollerne i hakkede nødder, havregryn eller solsikkekerner.
  8. Kom bollerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
  9. Bag dem ved 180 ˚C i ca. 25-30 min.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.