Rugsnack med chokolade og nødder

En lækker rugsnack med chokolade, nødder og fuldkorn, udgør en lækker eftermiddagssnack, når den lille sult sætter ind.

En rugsnack med chokolade er det bedste fra begge verdener. Det er nemlig en blanding ag sundt og mættende rugbrød blandet med den søde chokolade. Kombinationen er skøn, og de får stillet din søde tand på en sundere måde. Hav dem med på farten, eller pak dem som en del af madpakken.

Se opskrift
rugsnack med chokolade

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugsnack med chokolade og nødder: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 20 stykker

25 g gær
3 dl lunkent vand
4 dl økologisk kærnemælk
1 pose Valsemøllen Økologiske Rugkerner – klar til brug
100 g Valsemøllen Økologiske Havregryn
250 g Valsemøllen Rugmel
1 1/2 tsk. salt
225 g Valsemøllen Økologiske blandede frø, eks. hørfrø, solsikkekerner mv.
200 g nødder
150 g mørk chokolade

I øvrigt
lidt hakkede nødder, havregryn eller solsikkekerner til pynt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Lun kærnemælk og vand til ca. 30 ˚C, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen.
  3. Ælt dejen i mindst 15 min. i en køkkenmaskine eller med en håndmixer, til dejen er cremet og blød.
  4. Tilsæt chokoladen skåret i grove stykker og rør rundt til chokoladen er fordelt.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker og form dem til flade boller.
  6. Det er en fordel at have fugtige hænder under denne proces, da dejen er klistret.
  7. Tril bollerne i hakkede nødder, havregryn eller solsikkekerner.
  8. Kom bollerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
  9. Bag dem ved 180 ˚C i ca. 25-30 min.

Et godt tip: Skal det være endnu nemmere at bage de lækre rugsnacks med chokolade og nødder? Så kan du med fordel bruge en af Valsemøllens Rugbrødsblandinger til grunddejen, og fylde den med lækker chokolade, kerner og nødder. Ellers kan vi også anbefale dig at prøve en af vores andre opskrifter på mættende snacks som fx disse energibarer eller en portion grove pizzasnegle.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.