Madpakkerugbrød med frø og kerner

De små brød er ikke rigtige rugbrød, men bagt med rugmel, hvedemel og sesamfrø. Det giver en mildere smag. Perfekt til en sandwich eller skole-snacks til madpakken.

Se opskrift
madpakkerugbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til ca. 10 stk.

1 dl yoghurt naturel
ca. 3-4 dl. vand
1 spsk. sirup
3 tsk. salt
1½ spsk. olie
25 g gær
1 dl Valsemøllen økologiske frø og kerner fx sesamfrø, solsikkekerner, hørfrø eller græskarkerner
250 g Valsmeøllen groft rugmel
200-250 g Valsemøllen dansk hvedemel
ca. 1 dl Valsemøllen økologiske frø til drys

Sådan gør du

  1. Rør yoghurt, vand, sirup, salt, olie og gær sammen.
  2. Rør herefter frø/kerner og rugmel i.
  3. Kom hvedemel i og ælt til en fast og smidig dej
  4.  Lad den hæve tildækket i 1-2 timer ved stuetemperatur.
  5. Slå luften ud af dejen og form den til en tyk aflang rulle.
  6. Tryk den i lidt firkantet facon, pensl med vand, og tril i sesamfrø.
  7. Skær den i 10 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i 30 min.
  8. Bag dem  i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
  9. Afkøl på rist.

Tip! Brødene kan fryses.