Nemme madpakkeboller – Økologisk bageblanding

Leder du efter en god opskrift på grove, nemme madpakkeboller, som er fyldt med smag og saftighed? Så er du kommet det helt rigtige sted hen. Med Valsemøllens bageblanding til økologiske koldhævede fuldkornsboller er det bare at blande posens indhold, vente, evt. tilsætte lidt revet æble og så bage.

Bollerne egner sig perfekt til madpakken – og når du tilsætter lidt revet æble og gulerødder bliver bollerne endnu saftigere – og lidt sødere i smagen. Hvem er ikke vild medd det? Økologiske knasende chiafrø og en fyldig speltsurdej, giver smag til de nemme madpakkeboller. Hvis du ligesom os, også er vild med de nemme løsninger, kan du blive inspireret, og se vores andre bageblandinger her »

Se opskrift
nemme madpakkeboller

Køkkentid
15 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 18 boller

7 dl. vand (lidt koldere end lunkent)
1 brev Valsemøllen tørgær (svarer til 25 g frisk gær)
1 ps. Valsemøllen øko koldhævede fuldkornsboller
1/2 revet æble
2 revne gulerødder

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen Tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5 til 10 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer (maksimum 24 timer).
  4. Tilsæt revet æble og revne gulerødder til dejen.
  5. Form 18 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem direkte på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
  6. Forvarm ovnen til 220°C (varmluft 200°C) bag på midterste rille i ca. 20 minutter.
  7. Nyd dine økologiske madpakkeboller lune med smør med det samme – og top så med dit yndlingspålæg, så du er sikret en lækker madpakke i morgen.

Et godt tip: Selvom der står i opskriften, at bollerne skal koldhæves,  så kan du godt springe koldhævningen over, hvis tiden er knap. Følg ovenstående opskrift, men brug i stedet 2 breve Valsemøllen Tørgær eller 50 g frisk gær og lad dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. De færdigbagte boller bliver lidt mildere i smagen, men smager stadig skønt.