Bibimbap – koreansk risret

Bibimbap er en koreansk risret med grøntsager, spejlæg og den klassiske, krydrede gochujang-sauce. Navnet Bibimbap betyder ”blandede ris” – og i denne version er den lavet med havreris for ekstra smag og fuldkorn.

Opskriften er udviklet af undervisere på landets læreruddannelser i madkundskab i samarbejde med Smagens Dag.

Køkkentid
ca. 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer
  • 1 agurk, skåret i tynde skiver
  • 1 teskefuld risvineddike
  • Ristet sesamolie
  • 150 gram bønnespirer
  • 200 g tofu
  • 1 spsk hoisin
  • 1/2 spsk soya
  • 200 gram revne gulerødder
  • 150 gram babyspinat
  • 2 teskefuld tamari
  • 10 dl kogte, klæbrig havreris
  • 4 spejlæg
  • Ca. 200 g stegte shiitake-svampe
  • Gochujang-sauce
  • Sesamfrø
  • Hakket forårsløg

Brugt i opskriften

  1. Tænd en ovn på 200 grader.
  2. Kom agurkeskiverne i en lille skål, sammen med risvineddike, 1 tsk sesamolie og en knivspids salt. Vendt det hele godt rundt og stil til side.
  3. Snit forårsløg fint og kom i en lille skål.
  4. Smulder tofuen ud på en bageplade og hæld sesamolie, soya og hoisin ud over.
  5. Bag tofuen i ovnen, i ca. 10 minutter. Hold gode øje med at den ikke brænder på.
  6. Bring en lille kasserolle med vand i kog. Blancher bønnespirerne i ca. 1 minut. Hæld vandet fra og stil dem til side.
  7. Varm 1 teskefuld sesamolie op på en mellemstor pande ved middel varme. Tilsæt gulerødder og lidt salt, og sauter dem i 1–2 minutter, til de er let bløde. Tag dem af panden.
  8. Tilsæt ½ teskefuld sesamolie og spinat samt tamari til panden. Steg i ca. 30 sekunder, til spinaten lige akkurat falder sammen. Tag af panden og pres overskydende væske forsigtigt ud.
  9. Steg svampe i lidt sesamolie ved høj varme i et par minutter, til de tager lidt farve.
  10. Fordel havrerisen i 8 små skåle. Top med syltede agurker, bønnespirer, gulerødder, svampe, spinat og forårsløg. Tilføj et spejlæg og bagt tofu. Drys med sesamfrø og en generøs mængde gochujang-sauce. Server evt. med kimchi samt ekstra sauce ved siden af.

Tip: Det er oplagt at bruge overskydende havreris fra dagen før. Se tilberedning af Valsemøllen Havreris her.

Køkkennote: Bibimbap er en koreanske risret der serveres med forskellige grøntsager, et spejlæg og en smagfuld gochujang-sauce. Det koreanske navn kan oversættes til ’blandede ris’.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.