- Tænd en ovn på 200 grader.
- Kom agurkeskiverne i en lille skål, sammen med risvineddike, 1 tsk sesamolie og en knivspids salt. Vendt det hele godt rundt og stil til side.
- Snit forårsløg fint og kom i en lille skål.
- Smulder tofuen ud på en bageplade og hæld sesamolie, soya og hoisin ud over.
- Bag tofuen i ovnen, i ca. 10 minutter. Hold gode øje med at den ikke brænder på.
- Bring en lille kasserolle med vand i kog. Blancher bønnespirerne i ca. 1 minut. Hæld vandet fra og stil dem til side.
- Varm 1 teskefuld sesamolie op på en mellemstor pande ved middel varme. Tilsæt gulerødder og lidt salt, og sauter dem i 1–2 minutter, til de er let bløde. Tag dem af panden.
- Tilsæt ½ teskefuld sesamolie og spinat samt tamari til panden. Steg i ca. 30 sekunder, til spinaten lige akkurat falder sammen. Tag af panden og pres overskydende væske forsigtigt ud.
- Steg svampe i lidt sesamolie ved høj varme i et par minutter, til de tager lidt farve.
- Fordel havrerisen i 8 små skåle. Top med syltede agurker, bønnespirer, gulerødder, svampe, spinat og forårsløg. Tilføj et spejlæg og bagt tofu. Drys med sesamfrø og en generøs mængde gochujang-sauce. Server evt. med kimchi samt ekstra sauce ved siden af.
Tip: Det er oplagt at bruge overskydende havreris fra dagen før. Se tilberedning af Valsemøllen Havreris her.
Køkkennote: Bibimbap er en koreanske risret der serveres med forskellige grøntsager, et spejlæg og en smagfuld gochujang-sauce. Det koreanske navn kan oversættes til ’blandede ris’.


