Græskarkernestykker

Bag disse lækre græskarkernestykker, når det skal være ekstra lækkert. De passer både til madpakken, som snack eller på morgenbordet.

 

Se opskrift
græskarkernestykker

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12 stk.

3 dl økologisk kærnemælk
25 g gær
1 æg
50 g flydende margarine
1⁄2 spsk. sukker
1 tsk. salt
100 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
550 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i kærnemælken (lidt koldere end lunken = 25 °C)
  2. Tilsæt salt, sukker, margarine, æg og græskarkerner.
  3. Kom hvedemelet i lidt ad gangen
  4. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk
  5. Lad dejen hvile ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.
  6. Slå dejen sammen og rul ud som en pølse. Skær dejen i 12 stykker og form dem runde
  7. Sæt stykkerne direkte på pladen eller pensl dem først med vand og dyp i Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
  8. Tildæk græskarkernestykkerne igen med et fugtigt viskestykke og lad dem nu efterhæve i 45 min.
  9. Bages i en forvarmet ovn i ca. 16 min. ved 210°C (varmluft = 190°C)