Koldhævede fuldkornsboller

Nemme, koldhævede fuldkornsboller, der er smækfyldt med kostfibre og smag. Bag dem til morgenbordet eller madpakken. Opskriften er nem at gå til, så det er bare at komme i gang.

De koldhævede fuldkornsboller er nemme at bage. Lad dejen hæve på køl natten over. Det giver bollerne endnu mere smag, og så kan der lynhurtigt bages sprøde boller om morgenen, der enten kan nydes til morgenmad eller tages med i madpakken. Nederst i opskriften giver vi dig et bagetip til fuldkorn, og så viser Cathrine Brandt, hvordan du former bollerne i en video.

Se opskrift
Koldhævede fuldkornsboller

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
6-12 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldhævede fuldkornsboller: 4 ud af 5 baseret på 38 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål og rør, til gæren er opløst.
  2. Kom rugkerner, revet gulerod, fuldkornsmel, fint hvedemel og salt i, og ælt dejen til den er samlet og slipper skålens kanter. Ca. 10-12 minutter på røremaskine. Vær opmærksom på, at dejen ikke bliver for varm under æltning. Er det tilfældet, så hold en pause undervejs, så dejens temperatur kan falde lidt – hvis dejen bliver mere end 30-31 grader, svækker det gærcellerne.
  3. Kom dejen i en skål smurt med olie, og lad dejen stå ved stuetemperatur i 30-45 minutter, så gærcellerne kommer i gang med at hæve dejen. Stil så dejen i køleskabet til dagen efter.
  4. Tænd ovnen på 250 grader varmluft med en bageplade i. Lad den varme godt op.
  5. Kom vand i et glas eller skål og form bollerne med en ske. Placer bollerne på et stykke bagepapir.
  6. Før bollerne ind på den varme bageplade i ovnen, og bag dem i ca. 12-15 minutter, til godt gyldne.
  7. Lad de koldhævede fuldkornsboller afkøle på en rist og nyd.

Et godt tip: At bage med fuldkorn betyder, at du får bagværk fyldt med smag og fibre. Der er dog flere ting, men kan lære når man skal bage fuldkornsbrød og -boller. Derfor kan du blive endnu klogere på fuldkornsbagværk i vores bageskole.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.