Bageskolen

Bageskolen

Få succes med fuldkorn

Fuldkornsbagværk  er en god kilde til at få flere fibre, vitaminer og mineraler ind i din dagligdag, og så giver det også god smag til dine brød. Lær mere om, hvordan du bager med fuldkorn her på siden, og find inspiration til flere opskrifter med fuldkorn.

Hvis du gerne vil bage med fuldkorn, så bare kig efter det orange fuldkornslogo på dit Valsemøllen produkt.

Få succes med fuldkorn

Hvad betyder fuldkorn – og fuldkornsbrød?

Mange tror, at et fuldkornsbrød nødvendigvis skal være mørkt, tungt og fuldt af kerner. Men faktisk kan du også bage lyse fuldkornsbrød helt uden kerner. Ganske vist betyder fuldkorn ‘hele kornet’, men det kan sagtens være som mel. I fuldkornsmel er hele kornet formalet, så du også får kimen og skaldelene med. Det er her langt de fleste fibre, vitaminer og mineraler sidder.

Bare du bager brød med mindst 50 % fuldkornsmel, er det fuldkornsbrød. Uanset om det er bagt på hvede, rug, spelt eller andre kornsorter, er princippet det samme.

Bagels med fuldkorn

Hvem siger, at fuldkornsbagværk skal være kedeligt? I hvert fald ikke os! Bag de mest saftige fuldkornsbagels. De kan bages med Hvid Hvede®Fuldkornsmel, hvilket betyder, at der ikke er tydelige skaldele i, som du kender det fra traditionelt fuldkornsmel. Samtidig får du også de gode ernæringsmæssige fordele med. Lækkert, ikke?

Cathrine Brandt har udviklet en skøn opskrift på fuldkornsbagels, der er svære at modstå. De er perfekte i madpakken, og er en god måde at skjule fuldkorn på. Se videoen og lær, hvordan du former de runde brød med hullet i midten. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro!

Bag bagels med fuldkorn her

Hvorfor spise mere fuldkorn?

Fuldkorn indeholder mange gode vitaminer, mineraler og kostfibre, og det holder gang i maven.

Heldigvis er fuldkorn også propfuldt af smag! Når du bager med fuldkornsmel, får du brød, der smager af meget mere, fordi skaldelene indeholder en masse aroma- og smagsstoffer.

Læs mere om fuldkorn her

Tre tips til gode fuldkornsbrød

  1. Brug ekstra væske
    Fuldkornsmelet suger en del mere væske end almindeligt finsigtet mel. Du skal derfor bruge væsentligt mere væske.
  2. Ælt i længere tid
    Dejen skal være blank og smidig. Hvis du ælter den i en røremaskine, skal den samle sig om dejkrogen og føles som ”en tung elastik”, før den er æltet færdig. Lær mere om at ælte din dej her.
  3. Lad dejen hæve længere tid
    Det er en rigtig god idé at lade din dej langtidshæve på køl – gerne op omkring 18-24 timer. Her kan dejen udvikle en masse smags- og aromastoffer, og det giver et mere smagfuldt brød med en saftigere krumme. Fuldkornsmel gør nemlig arbejdet mere vanskeligt for gæren, så det tager længere tid for dejen at ”løfte sig” og hæve. Lad meget gerne dejen stå ved stuetemperatur i en times tid, inden du sætter den på køl – det kickstarter hævningen. Lær mere om hævning her.

Surdej giver ekstra smag og holdbarhed

Du kan sagtens bage flot, saftigt og velsmagende fuldkornsbrød – både med og uden surdej. Det særlige ved surdejen er, at den både fungerer som hævemiddel og smagsgiver, og den forlænger brødets holdbarhed.

Surdejen indeholder masser af mælkesyrebakterier og gærceller. Mælkesyrerne omdanner melets sukkerarter til syrer, så brødet får den karakteristiske syrlige smag og aroma. Surdejen forlænger også brødets holdbarhed, fordi surdejens eddikesyrer har en konserverende effekt.

Få alle surdejsopskrifter her

Fuldkorn på den nemme måde

Fuldkornsbagværk behøver ikke kræve så meget af dig. Hvis du nemt vil have fuldkorn i din hverdag, kan du bage brød, boller eller snacks med vores bageblandinger. Her er der et bredt udvalg af fuldkornsprodukter, der kan bruges til meget mere end bare boller. Dejen kan nemlig bruges til at fra pølsehorn til pizzabunde. Det handler bare om at finde din nye favorit.

Find alle fuldkornsblandinger her

Valsemøllen og Fuldkornspartnerskabet

Valsemøllen er en del af Fuldkornspartnerskabet, som er et samarbejde mellem sundhedsNGO’er, fødevarevirksomheder og Fødevarestyrelsen, hvis mål er at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.

Hvis du vil vide mere om fuldkorn, kan du blive klogere på www.fuldkorn.dk

Alle de bedste fuldkornsopskrifter
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.