Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 018 / Bag med fuldkorn

Fuldkorn er da noget med kerner? Den opfattelse har mange, men rygtet taler ikke sandt. Fuldkorn er nemlig meget mere end hele korn og tungt groft brød.


Et fuldkornsbrød består af minimum 50 % fuldkornsmel. I Danmark kan man få og bage mange forskellige typer fuldkornsbrød og boller, som kan variere meget i farve og form. Selv et lyst brød kan være spækket med fuldkorn. Der kan også være fuldkorn i både brød med eller uden kerner. Det vigtigste er, at produktet lever op til fuldkornslogoets krav. For at bære betegnelsen fuldkornsbrød skal brødet (rug- eller hvedebrød) være bagt med min. 50% fuldkornsmel, dvs. mel hvor hele kornet er blevet formalet til fint mel. Et moderne fuldkornsbrød kan derfor sagtens være lyst, fint og luftigt som et franskbrød eller et lyst specialbrød og behøver altså ikke indeholde kerner.

Fuldkorn betyder, at hele kornet er brugt. Også skaldelene, hvor de fleste vitaminer, mineraler og fibre findes. Vi har i det hele taget gjort det nemt for dig, når du vil vælge fuldkorn først – du skal bare kigge efter det orange fuldkornslogo på dit Valsemøllen produkt. Hvis du vil vide mere om fuldkorn, kan du blive klogere på www.fuldkorn.dk

Må vi give et godt råd? 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til rejsesammenligningstjenesten www.Travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som er anbefalet Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.