Bamseboller

Bag de sødeste og blødeste bamseboller, der er formet til små bamser. Bamsebollerne er helt perfekte til eftermiddagshyggen eller til børnenes fødselsdage. Disse små bamseboller med chokolade i er nemme at bage, og det er helt oplagt at tage børnene med i køkkenet, så de kan være med til at forme de små bamseøre. Det behøver måske ikke kun være søde bamser? Det kan også være små kaniner til påsken eller nisser til jul – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Uanset hvilken type bolle du ønsker at bage sammen med børnene, så er denne opskrift på bamseboller nemme at bage, og giver det blødeste resultat med smeltet chokolade i.

Se opskrift
Bamseboller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

14 stk.

25 g gær
1 spsk. sukker
1½ tsk. salt
2 dl sødmælk
125 g blødt smør
1 æg
450 g Valsemøllen Dansk Økologisk Stenformalet Hvedemel 
100 g chokolade

Sådan gør du

 

  1. Lun mælken i en gryde
  2. Kom gær og den lune mælk i en skål, og opløs gæren.
  3. Tilsæt sukker, salt, smør og æg, og rør rundt.
  4. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter.
  5. Kom chokolade i skålen, og ælt det ind i dejen.
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter
  7. Del dejen i 14 lige store dele. Form hver dejkugle rund, og tag 2 små stykker af, og sæt dem som øre. Sæt bamsebollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve lunt og tildækket i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200°C (varmluft 180°C) i 8-10 minutter.
  9. Lad bamsebollerne køle af.
  10. Smelt chokolade over vandbad, kom det i en sprøjtepose og pynt med øjne og mund til bollerne.

Et godt tip:  Skal det gå lidt hurtiger? Så prøv også opskriften på vores nemme chokoladeboller.