Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde
- Kom gær og den lune mælk i en skål, og opløs gæren.
- Tilsæt sukker, salt, smør og æg, og rør rundt.
- Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem i 5-10 minutter.
- Kom chokolade i skålen, og ælt det ind i dejen.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45 minutter
- Del dejen i 14 lige store dele. Form hver dejkugle rund, og tag 2 små stykker af, og sæt dem som øre. Sæt bamsebollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve lunt og tildækket i yderligere 30 minutter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200°C (varmluft 180°C) i 8-10 minutter.
- Lad bamsebollerne køle af.
- Smelt chokolade over vandbad, kom det i en sprøjtepose og pynt med øjne og mund til bollerne.
Et godt tip: Skal det gå lidt hurtiger? Så prøv også opskriften på vores nemme chokoladeboller.