Grødboller – Valsemøllen brødblanding

Bageglæde og forkælelse er én og samme ting med nybagte grødboller på bordet. Vores økologiske grødboller er en skøn kombination af havre, hørfrø og solsikkekerner, der giver en god luftig og saftig bolle med bid i.

Duften af nybagte boller er og bliver en fornøjelse at stå op til. Lav de lækre og saftige grødboller helt enkelt.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grødboller – Valsemøllen brødblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 12 boller

3 ½ dl lunkent vand (30°C)
1 ps. Valsemøllen Grødblanding (180 g)
25 g gær
1 ps. Valsemøllen Melblanding (320 g)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  2. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt. Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hvile i 30 minutter.
  4. Form 10-12 boller med en ske, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Dyp skeen i vand, så dejen ikke klistrer på skeen. Drys evt. med solsikkekerner. Sæt bagepladen direkte i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C), og bag den i 12-15 minutter.

Tip: Du kan sagtens koldhæve Valsemøllen Grødboller. Anvend istedet 10 g gær, og følg fremgangsmåden ovenfor, dog skal dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.