Asiatisk salat med nudler og hjemmelavet gomadressing

Gå i det asiatiske køkken, og prøv denne opskrift på asiatisk salat med hjemmelavet gomadressing. Opskriften får dine smagssanser hele vejen til Asien med de sprøde grøntsager, korianderne og gomadressingen. Den asiatiske salat består af nudler, gode grøntsager og en god hjemmelavet gomadressing. Du kan altid erstatte korianderne med andre gode krydderurter, hvis du ikke er til korianderne.

Det er en nem og hurtig opskrift, der ikke kræver mere end 20 minutter at lave, og samtidig smager den fantastisk.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift
Asiatisk salat med nudler og hjemmelavet gomadressing

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 2 personer

Gomadressing

75 g Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
1 fed hvidløg
15 g soyasauce
25 g sukker
20 g eddike
30 g smagsneutral olie, fx vindruekerneolie eller solsikkeolie
10 g sesamolie
10-14 spsk. vand

Salat

¼ spidskål
3 mellemstore gulerødder
½ peberfrugt
2 forårsløg
150 g fuldkornsnudler
1 bundt koriander
1 lime

Pynt

Sesamfrø efter behov
1 lille håndfuld peanuts

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Kom alle ingredienserne til gomadressing, minus vand, i en blender og blend det godt. Brug en dejskraber undervejs, til at skrabe kanterne så alle sesamfrø bliver blendet. Blend sammen til en ensartet fin eller grov dressing, og justér til med vand afhængig af hvordan du ønsker konsistensen.
  2. Snit spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg fint.
  3. Kog nudlerne i letsaltet vand i ca. 1 minut mindre end anvist på pakken.
  4. Vend nudler sammen med spidskål, gulerødder, peberfrugt, forårsløg og halvdelen af korianderne.
  5. Kom limesaft ud over, og anret i en skål med gomadressing, peanuts, sesamfrø og resten af korianderne.

Et godt tip: Prøv også denne grønne opskrift på fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.