Asiatisk salat med nudler og hjemmelavet gomadressing

Gå i det asiatiske køkken, og prøv denne opskrift på asiatisk salat med hjemmelavet gomadressing. Opskriften får dine smagssanser hele vejen til Asien med de sprøde grøntsager, korianderne og gomadressingen. Den asiatiske salat består af nudler, gode grøntsager og en god hjemmelavet gomadressing. Du kan altid erstatte korianderne med andre gode krydderurter, hvis du ikke er til korianderne.

Det er en nem og hurtig opskrift, der ikke kræver mere end 20 minutter at lave, og samtidig smager den fantastisk.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 2 personer

Gomadressing

75 g Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
1 fed hvidløg
15 g soyasauce
25 g sukker
20 g eddike
30 g smagsneutral olie, fx vindruekerneolie eller solsikkeolie
10 g sesamolie
10-14 spsk. vand

Salat

¼ spidskål
3 mellemstore gulerødder
½ peberfrugt
2 forårsløg
150 g fuldkornsnudler
1 bundt koriander
1 lime

Pynt

Sesamfrø efter behov
1 lille håndfuld peanuts

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Kom alle ingredienserne til gomadressing, minus vand, i en blender og blend det godt. Brug en dejskraber undervejs, til at skrabe kanterne så alle sesamfrø bliver blendet. Blend sammen til en ensartet fin eller grov dressing, og justér til med vand afhængig af hvordan du ønsker konsistensen.
  2. Snit spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg fint.
  3. Kog nudlerne i letsaltet vand i ca. 1 minut mindre end anvist på pakken.
  4. Vend nudler sammen med spidskål, gulerødder, peberfrugt, forårsløg og halvdelen af korianderne.
  5. Kom limesaft ud over, og anret i en skål med gomadressing, peanuts, sesamfrø og resten af korianderne.

Et godt tip: Prøv også denne grønne opskrift på fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.