Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner

Bløde sandwichboller med masser af god smag fra dansk ølandshvede og havreklid og med bid fra lækre solsikke- og græskarkerner.

En god sandwich starter med en god sandwichbolle! Prøv disse, som er både bløde og med bid på én og samme tid. Hvem ville ikke elske at have dem med i madpakken. Eller måske til frokost i det fri? Det er bare at fylde dem med dit yndlingspålæg. Vi er selv vilde med den vegetariske sandwich med hummus og spicy kål eller tex-mex varianten med BBQ kylling og salsa.

Se opskrift
sandwichboller med ølandshvede

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

25 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
2 tsk. groft salt
75 g smeltet smør
750-800 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
1 dl Valsemøllen Havreklid
1 dl Økologiske solsikkekerner
1 dl Økologiske græskarkerner
Mel til udrulning
1 æg
2 spsk. koldt vand
Flere græskarkerner til pynt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader.
  2. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og derefter mel, til dejen er klistret. Tilsæt havreklid samt solsikke- og græskarkerner.
  3. Fortsæt med mere mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. Del dejen i ca. 14 stykker og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem ret tæt sammen på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl dem med æg pisket med koldt vand og drys evt. med græskarkerner.
  8. Bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
  9. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Et godt tip: Prøv at bruge dine sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner til en lækker sandwich med BBQ kylling

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.