Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner

Bløde sandwichboller med masser af god smag fra dansk ølandshvede og havreklid og med bid fra lækre solsikke- og græskarkerner.

En god sandwich starter med en god sandwichbolle! Prøv disse, som er både bløde og med bid på én og samme tid. Hvem ville ikke elske at have dem med i madpakken. Eller måske til frokost i det fri? Det er bare at fylde dem med dit yndlingspålæg. Vi er selv vilde med den vegetariske sandwich med hummus og spicy kål eller tex-mex varianten med BBQ kylling og salsa.

Se opskrift
sandwichboller med ølandshvede

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

25 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
2 tsk. groft salt
75 g smeltet smør
750-800 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
1 dl Valsemøllen Havreklid
1 dl Økologiske solsikkekerner
1 dl Økologiske græskarkerner
Mel til udrulning
1 æg
2 spsk. koldt vand
Flere græskarkerner til pynt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader.
  2. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og derefter mel, til dejen er klistret. Tilsæt havreklid samt solsikke- og græskarkerner.
  3. Fortsæt med mere mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. Del dejen i ca. 14 stykker og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem ret tæt sammen på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl dem med æg pisket med koldt vand og drys evt. med græskarkerner.
  8. Bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
  9. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Et godt tip: Prøv at bruge dine sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner til en lækker sandwich med BBQ kylling

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.