Sådan gør du
- Rør gæren ud i lunkent vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader.
- Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og derefter mel, til dejen er klistret. Tilsæt havreklid samt solsikke- og græskarkerner.
- Fortsæt med mere mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
- Lad dejen hæve i en time.
- Del dejen i ca. 14 stykker og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem ret tæt sammen på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
- Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
- Pensl dem med æg pisket med koldt vand og drys evt. med græskarkerner.
- Bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
- Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Et godt tip: Prøv at bruge dine sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner til en lækker sandwich med BBQ kylling
Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.