Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner

Bløde sandwichboller med masser af god smag fra dansk ølandshvede og havreklid - og bid fra lækre solsikke- og græskarkerner.

En god sandwich starter med en god sandwichbolle! Prøv disse, som er både bløde og med bid på én og samme tid.

Se opskrift
sandwichboller med ølandshvede

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 12-14 stk.

25 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
2 tsk. groft salt
75 g smeltet smør
750-800 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
1 dl Valsemøllen Havreklid
1 dl Økologiske solsikkekerner
1 dl Økologiske græskarkerner
Mel til udrulning
1 æg
2 spsk. koldt vand
Flere græskarkerner til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader.
  2. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og derefter mel, til dejen er klistret. Tilsæt havreklid samt solsikke- og græskarkerner.
  3. Fortsæt med mere mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. Del dejen i ca. 14 stykker og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem ret tæt sammen på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl dem med æg pisket med koldt vand og drys evt. med græskarkerner.
  8. Bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
  9. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

TIP: Prøv at bruge dine sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner til en lækker sandwich med BBQ kylling 

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.