Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner

Bløde sandwichboller med masser af god smag fra dansk ølandshvede og havreklid og med bid fra lækre solsikke- og græskarkerner.

En god sandwich starter med en god sandwichbolle! Prøv disse, som er både bløde og med bid på én og samme tid. Hvem ville ikke elske at have dem med i madpakken. Eller måske til frokost i det fri? Det er bare at fylde dem med dit yndlingspålæg. Vi er selv vilde med den vegetariske sandwich med hummus og spicy kål eller tex-mex varianten med BBQ kylling og salsa.

Se opskrift
sandwichboller med ølandshvede

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner: 4 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

12-14 stk.

25 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
2 tsk. groft salt
75 g smeltet smør
750-800 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
1 dl Valsemøllen Havreklid
1 dl Økologiske solsikkekerner
1 dl Økologiske græskarkerner
Mel til udrulning
1 æg
2 spsk. koldt vand
Flere græskarkerner til pynt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader.
  2. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og derefter mel, til dejen er klistret. Tilsæt havreklid samt solsikke- og græskarkerner.
  3. Fortsæt med mere mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. Del dejen i ca. 14 stykker og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem ret tæt sammen på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl dem med æg pisket med koldt vand og drys evt. med græskarkerner.
  8. Bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
  9. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Et godt tip: Prøv at bruge dine sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner til en lækker sandwich med BBQ kylling

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.