Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner

Bløde sandwichboller med masser af god smag fra dansk ølandshvede og havreklid - og bid fra lækre solsikke- og græskarkerner.

En god sandwich starter med en god sandwichbolle! Prøv disse, som er både bløde og med bid på én og samme tid.

Se opskrift
sandwichboller med ølandshvede

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 12-14 stk.

25 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
2 tsk. groft salt
75 g smeltet smør
750-800 g Valsemøllen Dansk Ølandshvedemel
1 dl Valsemøllen Havreklid
1 dl Økologiske solsikkekerner
1 dl Økologiske græskarkerner
Mel til udrulning
1 æg
2 spsk. koldt vand
Flere græskarkerner til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader.
  2. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og derefter mel, til dejen er klistret. Tilsæt havreklid samt solsikke- og græskarkerner.
  3. Fortsæt med mere mel. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Men nok til at kunne ælte dejen blank og glat.
  4. Lad dejen hæve i en time.
  5. Del dejen i ca. 14 stykker og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem ret tæt sammen på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. 1 time.
  7. Pensl dem med æg pisket med koldt vand og drys evt. med græskarkerner.
  8. Bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
  9. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

TIP: Prøv at bruge dine sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner til en lækker sandwich med BBQ kylling 

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.