Sandwich med BBQ kylling og salsa

Smagen af BBQ kylling og salsa i en saftig ølandsbolle. Lyder det ikke bare lækkert?

Saml en skøn sandwich med kylling stegt i brun farin, ketchup og eddike med en skøn hjemmelavet salsa og dejlige ølandsboller. Så har du nemt og hurtigt aftensmad med masser af god smag og fuldkorn. Skulle du tage sandwichen med i madpakken, så tør vi også godt love dig en god frokostpause.

Se opskrift
Sandwich med BBQ kylling og salsa

Køkkentid
30 min.

Ventetid
0 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Sandwich med BBQ kylling og salsa: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til

2 ølandsboller
2-3 spsk. mayonnaise
2 håndfulde fint snittet kål, f.eks. hvidkål eller rødkål

BBQ kylling:
2 kyllingebryster, i skiver
Lidt olie til stegning
1 tsk. brun farin
2-3 spsk. ketchup
1 tsk. lys eddike
Salt

Salsa:
2 tomater
2 avocado, i tern
1 spsk. finthakket rødløg
1-2 tsk. finthakket grøn chili
1 spsk. finthakket koriander
Saft af 1-2 lime
Salt

Fremgangsmåde

  1. Bag dine yndlingsboller – prøv f.eks. disse sandwichboller med ølandshvede og græskarkerner. Flæk bollerne, smør dem med mayonnaise og fyld dem med kål.
  2. Steg kyllingen i olie til den er gylden og gennemstegt. Kom sukker, ketchup og eddike på og lad den glasere.
  3. Salsa: skær tomaterne i kvarte og skrab kerner ud med kniven eller en ske. Kassér kernerne og skær tomatkødet i tern.
  4. Vend tomat, avocado, chili og koriander sammen og smag til med limesaft og salt.
  5. Fyld salsaen i din sandwich.
  6. Klap sammen og servér straks.

TIP: Har du en rest kylling eller svinekød, kan du sagtens komme dem i sandwichen i stedet for BBQ kylling. Vend evt. kødresten i lidt BBQ-sauce, hvis du vil have den ekstra snasket.

Hvis du ikke lige har ølandshvede i skabet til ølandsbollerne, så tag et kig blandt vores mange andre opskrifter på lækre boller – både de bløde, de grove og de koldhævede. De er lige til at udskifte til din sandwich med BBQ kylling og salsa.

Udviklet i samarbejde med Louisa Lorang fra magasinet Lorang & Co.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.