Sådan gør du
- Kom salt i en skål, hæld kogende vand over, og opløs saltet. Tilsæt mel, og rør dejen sammen. Ælt dejen godt sammen til en smidig dej. Pak dejen ind i film, og lad den hvile på køl i ca. 45-60 minutter.
- Mens den hviler, kan du gå i gang med fyldet. Start med at varme olien godt op i en pande eller wok, og steg de kolde, kogte havreris i nogle minutter under omrøring. Krydr med salt og peber.
- Riv guleroden eller skær den i små tern, og tilsæt sammen med ærter, og steg videre et par minutter.
- Slå æggene ud på panden, og vend dem rundt i massen som en slags røræg og steg videre, ind til æggene har sat sig.
- Tilsæt rejer, og smag til med fiskesauce, østersauce, sojasauce og evt. chiliflager.
- Når dejen har hvilet i 45-60 min., rul da dejen ud på et meldrysset bord – gerne så tyndt som muligt, gør det evt. af flere omgange. Har du en pastamaskine, kan dejen også rulles ud derpå. Brug et glas, skål eller udstikker til at stikke cirkler ud på ca. 8-9 cm.
- Kom en teske fyld midt på hver cirkel. Luk cirklen sammen, og lav en lille fold på den forreste side af dejen, og pres den mod den bagerste side. Fortsæt langs hele dumplingen til den er helt lukket sammen og tæt.
- Dumplings kan have flere forskellige former. Du kan vælge at lave små runde poser eller aflange små pakker, som her.
- Gentag processen indtil dej og fyld er brugt op. Hvis dejen tørrer en smule ud, så kan du komme en smule vand rundt i kanten inden dumplingen foldes.
- Sæt en bambusdampkoger i en gryde eller wok med vand i bunden. Bring vandet i kog, skru en smule ned, så vandet stadig simrer. Dæk bunden af dampkogeren med et stykke bagepapir, og kom dumplingerne i – damp lidt ad gangen. Damp dem i ca. 6 minutter, eller indtil dejen bliver en smule gennemsigtig. Server med soja, chilisauce eller anden dip.
TIP: Hvis der er rester tilbage, kan du varme dine dumplings næste dag ved at stege dem sprøde på en pande i en smule olie.