Risottokugler med Havreris

Risottokugler – eller arancini – er en italiensk opfindelse, der er elsket i hele verden som antipasti, snacks eller streetfood. Vi har lavet de lækre risottokugler med havreris og serveret med en lækker chilimayo.

Valsemøllen Havreris er et velsmagende alternativ og med en kogetid på kun 10 minutter får du et mættende måltid, der både smager godt og er en kilde til protein og fyldt med fuldkorn og fibre. Se tilberedningsanvisningen her, og få inspiration til retter med havreris her.

Køkkentid
15 min

Ventetid
20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

15 stk.

Risottokugler

0,5 løg, fint snittet
75 g kogte Valsemøllen Øko Havreris
1 fed hvidløg, fint revet
100 g champignon, finthakket
0,5 dl hvidvin
15 g smør
30 g parmesan
2,5 dl olie til frittering
Salt og peber
1 æg
50 g Valsemøllen Økologisk Dansk Hvedemel
40 g pankorasp

Chilimayo

2 æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 tsk hvidvinseddike
0,5 tsk salt
1 fed hvidløg, fint revet
1 spk. srirachasauce
1 tsk. tørrede chiliflager

 

Sådan gør du

Risottokugler

  1. Sautér løg, hvidløg og svampe af.
  2. Kom hvidvin på, og kog det ind til det halve.
  3. Kom de kogte havreris på sammen med smør og parmesan, rør rundt og smag godt til med salt og peber.
  4. Lad risottoen køle helt ned, evt. lav den dagen før.
  5. Rul kugler a 40-50 gram, sørg for de er helt runde. Det kan godt betale sig at være lidt omhyggelig, da de er meget nemmere at få flotte sprøde, hvis de er runde og glatte.
  6. Vend først kuglerne i mel, så i æg, og til sidst i panko. Varm olien op til ca. 170°C, og fritér kuglerne til de er gyldne og sprøde. Tag dem op, læg dem på fedtsugende papir og drys med lidt flagesalt.

Chilimayo

Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender i en aflang beholder. Har du ikke en stavblender, kan du bruge en elpisker og følge fremgangsmåden nedenfor:

  1. Pisk æggeblommer, dijonsennep, eddike og salt sammen med en elpisker i en skål.
  2. Tilsæt dernæst langsomt olie i en tynd stråle, imens du pisker.
  3. Tilsæt gradvist mere olie, indtil du opnår den ønskede konsistens.
  4. Rør mayonnaisen med revet hvidløg, srirachasauce og chiliflager, og server den som dip til risottokuglerne.
Et godt tip: Når kuglerne er rullet, så kom dem i fryseren til dagen efter*. Tag dem op, panér og fritér dem direkte fra frost. De skal have lidt længere tid, men du kan til gengæld fritere lidt flere ad gangen, da de ikke går så nemt i stykker. OBS: De kan fryses i op til 2 uger.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.