Sådan gør du
Havreris
- Bring vand og salt i kog.
- Tilsæt havreris, og kog i 10 min., ved svag varme.
- Hæld vandet fra, og lad havrerisene trække under låg inden servering.
Bowl med bagt laks
- Kom laksefileterne i et ildfast fad, fordel olie og soja henover dem.
- Bag fisken i en varm ovn ved 185 grader i 12-15 minutter. Hold øje, så fisken ikke får for meget og bliver tør.
- Skær avocadoerne ud i tern eller skiver, snit forårsløg fint og skær agurken i tern.
- Rør mayonnaisen sammen med chilisauce – hvis du ikke kan lide det spicy, så kan du bruge hakkede krydderurter i stedet for chili.
- Fordel de kogte havreris i to skåle, bræk laksen i rustikke stykker henover havrerisene, top med alle grøntsagerne, sesamfrø og kom til sidst chilimayo henover.
Et godt tip: Hvis du ønsker mere smag, kan du koge dine ris i grøntsagsfond.