Karryret med kylling og råkost

Når aftensmaden skal være både nem og sund, er denne karryret perfekt til middagsbordet. Den består af milde smage, som kan nydes af hele familien. Når sensommeren og efteråret banker på døren, er der masser af lækre råvarer som det tager med sig. Retten indeholder spidskål og æbler, der begge hører disse årstider til. Danske friske æbler er skøn i diverse varme og kolde retter, og den danske spidskål mætter godt. Ligeledes er råkost den perfekte tilbehør på denne årstid, da de danske gulerødder smager af mere, og så er det nok en af de nemmeste salater, du kan lave.

Opskriften på karryret med kylling og råkost er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
karryret

Køkkentid
40 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Karryret med kylling og råkost: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Karryret
1 løg
1 spidskål, ca. 1 kg
100 g vindruer uden sten
2 æbler
1 spsk rapsolie
1 spsk stødt karry
320 g kyllingebryst i tern
7 dl letmælk
1 1/2 spsk Valsemøllen Dansk Hvid Hvede (fuldkornshvedemel)
1 tsk flagesalt
peber

Tilbehør
200 g fuldkornslogomærket pasta (rå vægt)

Råkost
3 gulerødder, ca. 150 g
En håndfuld spidskål
50 g rosiner

Sådan gør du

Karryret

  1. Pil og hak løget. Halvér kålen, fjern stokken og de yderste blade. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og gem til senere.
  2. Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter og afdryp.
  3. Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, og brun den godt af. Tilsæt løg og kylling og steg ved god varme ca. 3 min. Tilsæt 5 dl mælk. Ryst resten af mælken med mel til en jævning. Kom jævningen i gryden og kog et par minutter. Tilsæt kål, vindruer og æble og varm igennem. Smag til med salt og peber.
  4. Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp.
  5. Vend kylling i karrysauce med pasta.

Råkost

  1. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend gulerødder med spidskål og rosiner.
  2. Server som tilbehør til din karryret.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2 aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.