Tyrkiske æg på fladbrød

Bag hjemmelavet fladbrød, og server med tyrkiske æg. Fladbrødene bliver serveret med græsk yoghurt, pesto, sumakløg, oksespegepølse fra Hanegal og tyrkiske inspirererede spejlæg. Sumakløg er rødløg vendt med persille, mynte, citronsaft, olivenolie og sumak. Sumak er et mellemøstligt krydderi og kan fås i diverse supermarkeder. Det giver en rigtig god smag til retten.

Fladbrødene er bagt med Valsemøllen Dansk Stenformalet Hvedemel, som indeholder 20 % fuldkorn og du vil derfor få lækre fladbrød som indeholder en mindre andel fuldkorn, uden at du “opdager det”.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Hanegal. Hanegals produkter er 100 % økologiske og er fremstillet med respekt for naturen, og med fokus på, at dyrene har haft et godt liv med mulighed for naturlig udfoldelse. Læs mere om Hanegal her.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Fladbrød 

175 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
1,5 dl græsk yoghurt
1 spsk. olivenolie

Sumakløg:

2 rødløg, tynde skiver
1 stor håndfuld bredbladet persille, grofthakket
1 håndfuld mynte, grofthakket
2 spsk. sumak
Saft fra 2 citroner
4 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

Øvrig topping:

200 g Hanegal Oksespegepølse
4-8 æg (1-2 æg pr. fladbrød)
Ca. 1 dl græsk yoghurt
Ca. 1 dl rød pesto (færdiglavet)
Lidt sesam- eller nigellafrø

Sådan gør du

 

Fladbrød

 

  1. Bland de tørre ingredienser til fladbrødene sammen i en skål.
  2. Tilføj græsk yoghurt og olie, og ælt dejen i hånden eller på røremaskine.
  3. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del dejen i 4 stykker og rul dem til tynde cirkler.
  5. Kom fladbrødene på panden i ca. 3 minutter på hver side.

Sumakløg

 

  1. Vend alle ingredienserne sammen i en skål. Gem lidt af krydderurterne som topping til sidst.

Øvrig topping

 

  1. Skær oksespegepølsen i tynde skiver eller små tern, og steg det på panden til det bliver sprødt.
  2. Slå æggene ud i en skål eller direkte på panden og steg spejlæg. Lav 1-2 spejlæg pr. fladbrød, alt efter hvad du foretrækker.
  3. Smør fladbrødene med ca. 1,5 spsk. græsk yoghurt og rød pesto på hver.
  4. Tilføj spejlæg, sprød oksespegepølse, sumakløg, chiliflager, nigella- eller sesamfrø og lidt frisk mynte og/eller persille på toppen.

Et godt tip: Er du vild med fladbrød? Se også denne opskrift på fladbrød med hummus, stegt halloumi og avocado.