Fuldkornsboller – Valsemøllen brødblanding

Fuldkornsboller fra Valsemøllens gør det til ingen sag at sætte lækkert fuldkorn på menuen. Bageblandingen er nemlig fyldt med blandt andet fintformalet, dansk fuldkornshvedemel med masser af fibre.

Valsemøllens Fuldkornsboller er din hjælpende hånd i hverdagen, når du skal fremtrylle lækkert bagværk til sunde og lækre stunder. Fuldkornsbollerne er bløde, saftige og uden synlige kerner, som mange børn foretrækker. Samtidig er de nemme at bage – du skal bare ælte dejen sammen, lade den hæve 1 time og så er de klar til ovnen i ca. 10 minutter. De er lige til at gå til og børnene kan også være med. Lad dem f.eks. forme dejen til boller, kringler, snegle eller hvad de ellers kan finde på. Fuldkornsbollerne er helt perfekte i en lækker madpakke, som er både sund og spændende at åbne op i frokostpausen.

Se opskrift
Fuldkornsboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 time 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fuldkornsboller – Valsemøllen brødblanding: 3 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

1 ps. Valsemøllen Fuldkornsboller
25 g gær
3 dl lunkent vand (30°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne i 5-10 minutter.
  3. Del dejen i 10 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  4. Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  5. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter til de er gyldne.
  6. Lad dine fuldkornsboller køle af på en rist.

Et godt tip: Bageblandingen til fuldkornsboller er også skøn, når du vil bage nemme, grove pølsehorn eller pizzasnegle.