Fuldkornsboller – Valsemøllen brødblanding

Med Valsemøllens Fuldkornsboller er det ingen sag at sætte lækkert fuldkorn på menuen. Bageblandingen er nemlig fyldt med blandt andet fintformalet dansk fuldkornshvedemel med masser af fibre – og så er blandingen helt uden synlige kerner, hvilket gør de bløde, luftige og saftige fuldkornsboller til et sandt madpakkehit hos både store og små.

Skal der fuldkorn på menuen? Valsemøllens bageblanding – Fuldkornsboller – er din hjælpende hånd i hverdagen, når du skal fremtrylle lækkert bagværk til sunde og lækre stunder. Fuldkornsbollerne er bløde, saftige og uden synlige kerner, som mange børn foretrækker. Samtidig er de nemme at bage – du skal bare ælte dejen sammen, lade den hæve 1 time og så er de klar til ovnen i ca. 10 minutter. De er lige til at gå til – og børnene kan også være med. Lad dem f.eks. forme bollerne – til boller, kringler, snegle eller hvad de ellers kan finde på.

Fuldkornsbollerne er helt perfekte i en lækker madpakke, som er både sund og spændende at åbne op i frokostpausen. Et tip er også at bruge bageblandingen til at bage grove pølsehorn eller pizzasnegle til madpakken, hvis det skal være ekstra lækkert.

Se opskrift
Fuldkornsboller

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 time 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 10 stk.

1 ps. Valsemøllen Fuldkornsboller
25 g gær
3 dl lunkent vand (30°C)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt posens indhold og ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne i 5-10 minutter.
  3. Del dejen i 10 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
  4. Lad bollerne hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  5. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter til de er gyldne.
  6. Lad bollerne køle af på en rist.

TIP: Bageblandingen er også skøn til grove pølsehorn eller pizzasnegle.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.