Fuldkornspita med krydrede kyllingedunser

Alle elsker et godt pitabrød. Bag disse fuldkornspita når der skal ekstra fuldkorn og fibre i din aftensmad. Det giver en god mæthedsfornemmelse, og holder sulten væk længere. Vi har fyldt med med krydrede kyllingedunser, der er et godt alternativ til de klassiske frikadeller, både når det kommer til sundhed og klima. De saftige pitabrød er skønne både til aftensmaden og i madpakken, hvor de med det lækre fyld bringer stor glæde. Fyld gerne dit fuldkornspita med sæsonens grøntsager eller hvad du lige har i køleskabet.

Opskriften på fuldkornspita med krydrede kyllingedunser er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
fuldkornspita

Køkkentid
55 min.

Ventetid
24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

Pitabrød (4 stk.)
1 1/2 dl koldt vand
3 g gær
1 tsk sukker
130 g Valsemøllen Hvid Hvede 
100 g Valsemøllen Økologisk Tipo 00 Hvedemel
1/2 spsk rapsolie til pensling

Frikadeller
320 g hakket kyllingekød (3-6% fedt)
1 tsk groft salt
1 æg
peber
80 g Valsemøllen finvalsede havregryn
1 lille løg, ca. 60 g
2 små gulerødder, 100 g
2 fed hvidløg
1/2 rød chili
2 spsk rapsolie til stegning
1 dl letmælk
1 tsk tørret timian

Salat til fyld
2 mellemstore gulerødder
1 agurk
1 stor rød peberfrugt, ca. 200 g

Dressing
1 fed hvidløg
1 1/2 dl yoghurt naturel 1,5%
1/4 tsk salt
Lidt frisk basilikum eller persille

Sådan gør du

Pitabrød (dag 1)

 1. Kom vand, gær og sukker i en skål og rør til gæren er opløst.
 2. Kom mel og salt i dejen og ælt til dejen er glat og smidig. Dejen er nemmest og hurtigst at ælte på en røremaskine, men det kan lade sig gøre i hånden, da det er en ret fast dej.
 3. Kom dejen i en beholder smurt med olie, og dæk med tilhørende låg eller fugtigt klæde.
 4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time, og sæt den derefter på køl til næste dag.

Pitabrød (dag 2)

 1. Tænd ovnen på 250°C varmeluft og lad en bageplade blive i ovnen. Hvis du har en bagesten, er den også god til at bage pitabrød på.
 2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i portioner af 100 g.
 3. Form hver dejklump til en bolle. Lad dem hvile utildækket i 20-30 minutter på køkkenbordet.
 4. Rul hver dejklump ud til et fladt pitabrød og læg straks pitabrødene i ovnen på den varme bageplade. Sørg for at den er drysset med lidt mel.
 5. Lad pitabrødet bage i få minutter til de popper op.
 6. Du skal bage pitabrødene med det samme, når du har rullet dem ud, da de ellers når at klistre sammen inden i, og derfor har svært ved at poppe.

Kyllingedunser

 1. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt ægget og dernæst havregryn og peber.
 2. Pil løget og riv løg og gulerødder.
 3. Halver chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Rør løg, gulerødder, chili og presset hvidløg i farsen sammen med mælk.
 4. Lad farsen hvile på køl i ca. en halv time.
 5. Form frikadellerne ved at dyppe en teske i et glas vand, tag lidt fars op med skeen og form det til en lille oval kugle i håndfladen.
 6. Varm olien på en slip-let-pande og steg frikadellerne sprøde og gyldne.

Salat

 1. Skræl gulerødderne og skær i tynde stave eller riv dem på et rivejern. Skær agurk og peberfrugt i små tern.

Dressing

 1. Pres hvidløget og rør sammen med yoghurt, salt og hakket basilikum.
 2. Server de lækre frikadeller i hjemmelavede fuldkornspita sammen med en masse fintsnittet grønt og dressing.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.