Fishcakes med fuldkorn og sprød salat

Forsøger du også at få mere fisk i hverdagen? Med denne lækre opskrift på fishcakes med fuldkorn i både fiskefrikadellerne og salaten, får du et sundt og mættende måltid, der samtidig er klimavenligt. Opskriften kan både bruge som et lækkert aftensmåltid og som en fornyelse af madpakken. Sensommer og efterår betyder at råvarer som kål, nødder og fisk er i sæson i Danmark. Det er derfor oplagt at bruge dem som ingredienser i sine måltider for at sikre sig danske produkter af god kvalitet, hvor vejen fra jord til bord et kort.

Opskriften på fishcakes med fuldkorn og sprød salat er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen

Se opskrift
fishcakes

Køkkentid
50 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fishcakes med fuldkorn og sprød salat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Kålkornsalat
200 g Valsemøllen Knækkede Hvedekerner
300 g plukket grønkål (svarer til ca. 420 g uplukket)
2 peberfrugter
50 g valnøddekerner

Dressing
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk olie
1 spsk vand
1 spsk flydende honning
1 tsk flagesalt
peber

Fishcakes
1 bundt forårsløg, ca. 100 g
400 g færdiglavet fiskefars (lavet af MSC- eller ASC-mærket fisk)
75 g Valsemøllen Grovvalsede Havregryn
1 spsk rapsolie til stegning
peber

Sådan gør du

Kålkornsalat

  1. Kog hvedekernerne som angivet på emballagen og afkøl.
  2. Snit kålen fint. Rens peberfrugterne og snit dem.
  3. Bland hvedekerner, kål og peberfrugt i en skål. Tilsæt hakkede valnødder.
  4. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Lad den stå og trække, mens du laver fuldkornsfishcakes.

Fuldkorns fishcakes

  1. Rens forårsløgene og hak dem fint. Bland forårsløg i fiskefarsen. Form farsen til fiskefrikadeller med to skeer og vend dem i havregrynene.
  2. Varm olien på en slip let pande og steg dine fishcakes ved svag varme i ca. 5-8 min. på hver side.
  3. Server dem med kålkornsalaten.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2 aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.