Grovboller – Valsemøllen brødblanding

Overrask børnene med nybagte, grove fuldkornsboller eller pølsehorn og pizzasnegle. Tag dem med i kurven på udflugten, eller giv børnene dem med i madpakken.

Se opskrift
boller

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
1 time og 15 minutter


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 grovboller

1 ps. Valsemøllen Grovboller
1 brev Valsemølle tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
5½ dl lunkent vand (30°C)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: dejen kan også bruges til at lave lækre og velsmagende fuldkornspizzasnegle eller hotdogbrød.