Sådan gør du
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
- Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
- Kom dejen i 2 bradepander med bagepapir, ca. 20×30 cm. Fordel dejen med en våd ske eller våde hænder og drys med græskarkerner. Del dejen med en kniv i 18 små brød i hver bradepande og lad dem hæve i bradepanden tildækket i 60 minutter.
- Bag minirugbrødene i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 30-45 minutter.
- Lad rugbrødene køle af i formen.
Et godt tip: Lav dine minirugbrød i dobbeltstørrelse og brug dem som sandwichbrød i madpakken. Det gør det nemt at fryse dem ned, og tage et fuldkornsbrød op, når de skal bruges. Det gør det nemmere at få fuldkorn ind i hverdagen.