Kikærtebøffer med søde kartofler og sprød spidskålssalat

Vil du gerne spise mindre kød i hverdagen? Så prøv denne lækre middagsret med saftige kikærtebøffer serveret med en sprød spidskålssalat og fuldkornsbrød. Retten er fuld af smag og sommerens spiskål smager skønt i samspil med de friske æbler. Du kan også sagtens bruge de lækre bøffer som et vegetarisk alternativ til burgerbøffer.

Opskriften på kikærtebøffer med søde kartofler og spidskålssalat er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
kikærtebøffer

Køkkentid
1 t 5 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Kikærtebøffer
240 g kogte kikærter
20 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø
1/2 dl vand
1 løg
300 g søde kartofler
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk fint salt
peber
60 g Valsemøllen Hvid Hvede 
1 lille bundt bredbladet persille – gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål
1 spidskål (ca. 1 kg)
1/2 tsk sukker
1/2 tsk fint salt
2 æbler

Yoghurtdressing med hvidløg
1 dl yoghurt naturel 1,5%
1 fed hvidløg
1/2 tsk fint salt
peber

Tilbehør
200 g fuldkornbrød evt. Valsemøllen Grovboller

Sådan gør du

Kikærtebøffer

  1. Skyl kikærterne godt og afdryp.
  2. Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til det får en tyk og geléagtig konsistens.
  3. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
  4. Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  5. Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groftrevet sød kartoffel, hvid fuldkornsmel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
  6. Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel. Tænd ovnen på 200°C alm. ovn. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sprød spidskålssalat

  1. Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Drys med salt og sukker og kram kålen godt. Skær æblerne i tynde både og vend med kål.

Yoghurtdressing med hvidløg

  1. Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.

Servering

  1. Servér kikærtebøfferne med den sprøde spidskålssalat, yoghurtdressing og groft brød.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.