Kikærtebøffer med søde kartofler og sprød spidskålssalat

Vil du gerne spise mindre kød i hverdagen? Så prøv denne lækre middagsret med saftige kikærtebøffer serveret med en sprød spidskålssalat og fuldkornsbrød. Retten er fuld af smag og sommerens spiskål smager skønt i samspil med de friske æbler. Du kan også sagtens bruge de lækre bøffer som et vegetarisk alternativ til burgerbøffer.

Opskriften på kikærtebøffer med søde kartofler og spidskålssalat er fuldkornsmærket og lever op til kravene om Nøglehulsmærkningen.

Se opskrift
kikærtebøffer

Køkkentid
1 t 5 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

Kikærtebøffer
240 g kogte kikærter
20 g Valsemøllen Økologiske Hørfrø
1/2 dl vand
1 løg
300 g søde kartofler
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk fint salt
peber
60 g Valsemøllen Hvid Hvede 
1 lille bundt bredbladet persille – gem evt. lidt til pynt

Sprød spidskål
1 spidskål (ca. 1 kg)
1/2 tsk sukker
1/2 tsk fint salt
2 æbler

Yoghurtdressing med hvidløg
1 dl yoghurt naturel 1,5%
1 fed hvidløg
1/2 tsk fint salt
peber

Tilbehør
200 g fuldkornbrød evt. Valsemøllen Grovboller

Sådan gør du

Kikærtebøffer

  1. Skyl kikærterne godt og afdryp.
  2. Rør hørfrøene sammen med vandet, og lad det trække i 10 min. til det får en tyk og geléagtig konsistens.
  3. Hak løget groft, skræl de søde kartofler og riv dem groft.
  4. Kom halvdelen af kikærterne i en foodprocessor sammen med løg, hørfrøblandingen, spidskommen, salt og peber, og blend til en jævn og cremet konsistens. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du også bruge en stavblender.
  5. Kom blandingen i en skål, og vend med resten af kikærterne, groftrevet sød kartoffel, hvid fuldkornsmel og finthakket persille. Lad farsen hvile og stå og samle sig i ca. 30 minutter.
  6. Er farsen våd og usammenhængende, skal du tilsætte lidt mere mel. Tænd ovnen på 200°C alm. ovn. Form farsen til 8 bøffer, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kikærtebøfferne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne.

Sprød spidskålssalat

  1. Halver kålen. Fjern stokken og de yderste blade og snit kålen fint. Drys med salt og sukker og kram kålen godt. Skær æblerne i tynde både og vend med kål.

Yoghurtdressing med hvidløg

  1. Pres hvidløget og bland sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med peber.

Servering

  1. Servér kikærtebøfferne med den sprøde spidskålssalat, yoghurtdressing og groft brød.

Klimavenlige opskrifter fra Fuldkornspartnerskabet

Vi har udviklet en række opskrifter, der er gjort klimavenlige, ved at de indeholder mange grøntsager og kornprodukter, som har et lavt CO2-aftryk i forhold til kød, særligt oksekød. Alle fødevarer er desuden udvalgt efter at have et for fødevarekategorien lavt CO2-aftryk, som Concito har udregnet i rapporten ”Klimavenlige madvaner”.

Alle opskrifterne er fuldkornslogomærkede og lever op til kravene i Nøglehulsmærkningen. Opskrifterne er fulde af grøntsager og fuldkorn samt baseret på planterigets fedtstoffer. Vi har reduceret mængden af kød (80-100 g pr. person) og erstattet med kylling, fisk eller gjort opskriften helt vegetarisk.

Vi har tilstræbt at begrænse madspild, ved at angive passende portioner (til fire voksne). Overordnet set anbefaler vi, at du ikke laver mere mad end du skal bruge. Har du evt. rester, så brug dem gerne dagen efter.

Opskrifterne er udviklet til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt i sæson, idet frilandsgrøntsager og lokalt producerede grøntsager og frugter generelt er bedst for klimaet. Ønsker du at lave opskrifterne uden for sæson, kan du med fordel udskifte de friske grøntsager med danske grøntsager fra frost eller grøntsager, som er produceret i et land tæt på.

Opskrifterne er udviklet sammen med Fuldkornspartnerskabets samarbejdspartnere.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.