Nem gourmet sildemad

Gør dig klar til julens mange julefrokoster med en nem gourmet sildemad. Oftest består julefrokoster af rugbrød med alle julens godter. Vi har opgraderet sildemaden og gjort den gourmet. Udover et hjemmebagt rugbrød, der er fyldt med lækre kerner, så har vi toppet sildemaden med en lækker og cremet peberrodscreme og ristede græskarkerner, der giver lidt knas.

Server en nem gourmet sildemad til din julefrokost sammen med Valsemøllen Solsikke Gourmetrugbrød. Se hvilke rugbrødsblandinger du nemt og hurtigt kan bage til dine julefrokoster.

Se opskrift
Nem gourmet sildemad

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Solsikke Gourmetrugbrød 

1 ps. Valsemøllen Solsikke Gourmetrugbrød
6 dl vand, lidt varmere end lunkent (35ºC)
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær

Peberrodscreme 

100 g cremefraiche 38 %
1 spsk. frisk revet peberrod
1 tsk. citronsaft
1/4 æble skåret i tern
Salt og peber

Pålæg

Sild, hvide marinerede
1/2 æble skåret i tynde skiver
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner, ristede
Ærteskud eller anden salat
Smør til brødet

Sådan gør du

 

Solsikke Gourmetrugbrød 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål, og tilsæt vandet.
  2. Ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer (med dejkrog) på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat overfladen let ud, og lad den hæve tildækket i 45-60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag brødet nederst i en forvarmet ovn ved 200ºC (varmluft 175ºC) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte brød ud af formen, og stil det til afkøling.

Peberrodscreme 

  1. Rør cremefraiche sammen med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag til.
  2. Pisk cremen luftig med en elpisker.
  3. Rør æbletern i cremen.

Gourmet sildemad 

  1. Anret sildemaden med en skive Gourmetrugbrød med smør, salat i bunden, sildefileter, æbleskiver, peberrodscreme og ristede græskarkerner.

Et godt tip: Skal du have en værtsgave med til julefrokosten så prøv denne værtsgave på lækre ingefær småkager.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.