Nem gourmet sildemad

Gør dig klar til julens mange julefrokoster med en nem gourmet sildemad. Oftest består julefrokoster af rugbrød med alle julens godter. Vi har opgraderet sildemaden og gjort den gourmet. Udover et hjemmebagt rugbrød, der er fyldt med lækre kerner, så har vi toppet sildemaden med en lækker og cremet peberrodscreme og ristede græskarkerner, der giver lidt knas.

Server en nem gourmet sildemad til din julefrokost sammen med Valsemøllen Solsikke Gourmetrugbrød. Se hvilke rugbrødsblandinger du nemt og hurtigt kan bage til dine julefrokoster.

Se opskrift
Nem gourmet sildemad

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Solsikke Gourmetrugbrød 

1 ps. Valsemøllen Solsikke Gourmetrugbrød
6 dl vand, lidt varmere end lunkent (35ºC)
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g) svarer til 25 g frisk gær

Peberrodscreme 

100 g cremefraiche 38 %
1 spsk. frisk revet peberrod
1 tsk. citronsaft
1/4 æble skåret i tern
Salt og peber

Pålæg

Sild, hvide marinerede
1/2 æble skåret i tynde skiver
50 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner, ristede
Ærteskud eller anden salat
Smør til brødet

Sådan gør du

 

Solsikke Gourmetrugbrød 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål, og tilsæt vandet.
  2. Ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer (med dejkrog) på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat overfladen let ud, og lad den hæve tildækket i 45-60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag brødet nederst i en forvarmet ovn ved 200ºC (varmluft 175ºC) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte brød ud af formen, og stil det til afkøling.

Peberrodscreme 

  1. Rør cremefraiche sammen med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag til.
  2. Pisk cremen luftig med en elpisker.
  3. Rør æbletern i cremen.

Gourmet sildemad 

  1. Anret sildemaden med en skive Gourmetrugbrød med smør, salat i bunden, sildefileter, æbleskiver, peberrodscreme og ristede græskarkerner.

Et godt tip: Skal du have en værtsgave med til julefrokosten så prøv denne værtsgave på lækre ingefær småkager.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.