Hjemmebagt softkernerugbrød

Softkernerugbrød er et af de mest elskede rugbrød, og intet slår smagen af den første skive af eget hjemmebagte rugbrød. Giv dig i kast med denne lækre opskrift på et rugbrød med masser af saftige kerner.

Bag dit eget lækre softkernerugbrød helt fra bunden! I denne opskrift skal der bruges kærnemælk, som giver en rigtig god smag til brødet. God fornøjelse med bagningen.

Se opskrift
softkernerugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t. 25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hjemmebagt softkernerugbrød: 3 ud af 5 baseret på 26 anmeldelser

Opskrift

1 stort rugbrød eller 2 små

Sådan gør du

  1. Hæld kogende vand over de skårne rugkerner og lad dem stå i blød i ca. 20 minutter. Afkøles til ca. 30°C.
  2. Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C).
  3. Rugkerner og de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en køkkenmaskine (på mellemste trin) i mindst 5 minutter.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Rør luften ud af dejen, og fyld i en smurt 1,5 l form. . Glat dejen med bagsiden af en våd ske og prik huller med en gaffel på overfladen. Lad rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Bages på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluft 175 °C) i ca. 60 minutter.

sofkernerugbrød

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.