Julerugbrød med tranebær og mandler

Lækkert og nemt julerugbrød med tranebær og mandler, der både dufter og smager skønt af jul. Perfekt til julefrokoster eller bare julede frokoster.

Julerugbrød med hvidtøl, tranebær og mandler er et skønt rugbrød at sætte på bordet til julefrokosten. Det er nemlig fyldt med søde smage, der passer til alt fra sild til ost. Det julede rugbrød er nemt at bage, og giver lidt ekstra til frokostbordet. På grund af mandler og tranebær, får brødet en sødlig smag, der også smager skønt bare med smør. Det kan også sagtens bruges til madpakken, hvis du trænger til at pifte dem op.

Se opskrift
julerugbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julerugbrød med tranebær og mandler: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

1  rugbrød

2 dl Valsemøllen skårne rugkerner
3 dl vand
2 dl hvidtøl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g. gær
1½ dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
50 g mandelsplitter
50 g. tørrede tranebær
1 dl Valsemøllen hvedemel
6 dl Valsemøllen rugmel

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø, mandler, tranebær og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Kom dejen i en smurt form og glat ud.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time.
  8. Sæt ovnen på 200°C (175°C varmluft), og bag brødet i 1 time og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.