Julerugbrød med tranebær og mandler

Lækkert og nemt julerugbrød med tranebær og mandler, der både dufter og smager skønt af jul. Perfekt til julefrokoster eller bare julede frokoster.

Julerugbrød med hvidtøl, tranebær og mandler er et skønt rugbrød at sætte på bordet til julefrokosten. Det er nemlig fyldt med søde smage, der passer til alt fra sild til ost. Det julede rugbrød er nemt at bage, og giver lidt ekstra til frokostbordet. På grund af mandler og tranebær, får brødet en sødlig smag, der også smager skønt bare med smør. Det kan også sagtens bruges til madpakken, hvis du trænger til at pifte dem op.

Se opskrift
julerugbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julerugbrød med tranebær og mandler: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

1  rugbrød

2 dl Valsemøllen skårne rugkerner
3 dl vand
2 dl hvidtøl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g. gær
1½ dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
50 g mandelsplitter
50 g. tørrede tranebær
1 dl Valsemøllen hvedemel
6 dl Valsemøllen rugmel

Sådan gør du

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø, mandler, tranebær og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Kom dejen i en smurt form og glat ud.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time.
  8. Sæt ovnen på 200°C (175°C varmluft), og bag brødet i 1 time og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.