Rugbrød med tranebær og mandler

Lækkert og nemt rugbrød med tranebær og mandler.

Julerugbrød med hvidtøl, tranebær og mandler er et skønt rugbrød at sætte på bordet til julefrokosten. Det kan også sagtens bruges til madpakken, hvis du trænger til at pifte dem op.

Se opskrift
rugbroed

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1  rugbrød

2 dl Finax skårne rugkerner
3 dl vand
2 dl hvidtøl
3 dl kærnemælk
1 tsk. fint salt
10 g. gær
1½ dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
50 g mandelsplitter
50 g. tørrede tranebær
1 dl Finax hvedemel
6 dl Finax rugmel

Fremgangsmåde

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø, mandler, tranebær og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Kom dejen i en smurt form og glat ud.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time.
  8. Sæt ovnen på 200°C (varmeluft = 175°C), og bag brødet i 1 og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.