Sådan gør du
- Hæld kogende vand over de skårne rugkerner, og lad dem trække i ca. 30 minutter. Afkøl til ca. 30 °C.
- Rør gæren ud i den lune kærnemælk. Tilsæt rugkerner og resten af ingredienserne. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed eller brug en håndmixer i mindst 15 minutter.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
- Rør luften ud af dejen, og hæld den i en smurt form (1,5 liter).
- Glat overfladen med bagsiden af en våd ske, og prik huller med en gaffel.
- Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
- Bag nederst i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluft 175 °C) i ca. 60 minutter.
Et godt tip: Du kan også tilsætte maltmel til dejen, hvis du ønsker et lidt mørkere rugbrød. Se f.eks. denne opskrift på rugbrød.