Økologisk softkernerugbrød

Bag dit eget økologiske softkernerugbrød – et saftigt og smagfuldt brød fyldt med gode, mættende kerner. Det har en blød krumme og masser af bid og er perfekt både som en del af morgenbordet, til madpakken eller til en god frokost.

Økologisk softkernerugbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Hæld kogende vand over de skårne rugkerner, og lad dem trække i ca. 30 minutter. Afkøl til ca. 30 °C.
  2. Rør gæren ud i den lune kærnemælk. Tilsæt rugkerner og resten af ingredienserne. Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed eller brug en håndmixer i mindst 15 minutter.
  3. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
  4. Rør luften ud af dejen, og hæld den i en smurt form (1,5 liter).
  5. Glat overfladen med bagsiden af en våd ske, og prik huller med en gaffel.
  6. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  7. Bag nederst i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluft 175 °C) i ca. 60 minutter.

Et godt tip: Du kan også tilsætte maltmel til dejen, hvis du ønsker et lidt mørkere rugbrød. Se f.eks. denne opskrift på rugbrød.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.