Rugbrød med maltmel

Bag et lækkert, hjemmebagt rugbrød med Valsemøllen Maltmel, der kan spises til en hver anledning, hvad end det er til frokost eller til påske- og julebordet. Rugbrød med maltmel giver dit bagværk en mørkere farve og en dyb, ristet smag. Malt er nemlig en vigtig ingrediens, når du vil give dit rugbrød ekstra karakter.

Vi har bedt kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere.dk teste Valsemøllen Maltmel i sit eget køkken. Se flere opskrifter med maltmel her.

Se opskrift

Køkkentid
2 t

Ventetid
12-14 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med maltmel: 3 ud af 5 baseret på 17 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Rør surdejen ud i vandet, og tilsæt hvedemel, rugmel, skårne rugkerner, solsikkekerner og salt.
  2. Rør dejen sammen til den har konsistens ala havregrød.
  3. Dæk dejen til, og lad den hvile minimum 12 timer, gerne 24 timer et køligt sted. Sæt den eventuelt på køl.

Dag 2

  1. Tag 300 g surdej fra. Skal du bage indenfor 1-3 dage, så tag fra med det samme. Skal du bage igen mellem 4 dage og 2 uger, så tag fra efter du har kommet rugmel i.
  2. Rør det ekstra rugmel, maltmel og vand i dejen. Når melet er fordelt, kommes dejen i 2 rugbrødsforme.
  3. Lad rugbrødene hæve i 3 timer. Prik huller i dejen med en gaffel.
  4. Bag rugbrødene i 90 minutter ved 150 grader over/undervarme.
  5. Pensel det færdige brød med en smule neutral olie eller smeltet smør, hvis du vil have en blød, børnevenlig skorpe på toppen.
  6. Lad rugbrødene køle af før du skære i brødet.

Et godt tip: Du kan variere udvalget af kerner i din rugbrødsdej f.eks. med græskarkerner, 5-kornsblanding, sesam, hørfrø eller chiafrø. Det skal blot ende på cirka 300 g samlet.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.