Rugbrød med maltmel

Bag et lækkert, hjemmebagt rugbrød med Valsemøllen Maltmel, der kan spises til en hver anledning, hvad end det er til frokost eller til påske- og julebordet. Rugbrød med maltmel giver dit bagværk en mørkere farve og en dyb, ristet smag. Malt er nemlig en vigtig ingrediens, når du vil give dit rugbrød ekstra karakter.

Vi har bedt kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere.dk teste Valsemøllen Maltmel i sit eget køkken. Se flere opskrifter med maltmel her.

Se opskrift

Køkkentid
2 t

Ventetid
12-14 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftSådan gør du

Dag 1

  1. Rør surdejen ud i vandet, og tilsæt hvedemel, rugmel, skårne rugkerner, solsikkekerner og salt.
  2. Rør dejen sammen til den har konsistens ala havregrød.
  3. Dæk dejen til, og lad den hvile minimum 12 timer, gerne 24 timer et køligt sted. Sæt den eventuelt på køl.

Dag 2

  1. Tag 300 g surdej fra. Skal du bage indenfor 1-3 dage, så tag fra med det samme. Skal du bage igen mellem 4 dage og 2 uger, så tag fra efter du har kommet rugmel i.
  2. Rør det ekstra rugmel, maltmel og vand i dejen. Når melet er fordelt, kommes dejen i 2 rugbrødsforme.
  3. Lad rugbrødene hæve i 3 timer. Prik huller i dejen med en gaffel.
  4. Bag rugbrødene i 90 minutter ved 150 grader over/undervarme.
  5. Pensel det færdige brød med en smule neutral olie eller smeltet smør, hvis du vil have en blød, børnevenlig skorpe på toppen.
  6. Lad rugbrødene køle af før du skære i brødet.

Et godt tip: Du kan variere udvalget af kerner i din rugbrødsdej f.eks. med græskarkerner, 5-kornsblanding, sesam, hørfrø eller chiafrø. Det skal blot ende på cirka 300 g samlet.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.