Rugbrød med maltmel

Bag et lækkert, hjemmebagt rugbrød med Valsemøllen Maltmel, der kan spises til en hver anledning, hvad end det er til frokost eller til påske- og julebordet. Rugbrød med maltmel giver dit bagværk en mørkere farve og en dyb, ristet smag. Malt er nemlig en vigtig ingrediens, når du vil give dit rugbrød ekstra karakter.

Vi har bedt kogemand og hobbybager Thomas Alcayaga fra Madetmere.dk teste Valsemøllen Maltmel i sit eget køkken. Se flere opskrifter med maltmel her.

Se opskrift

Køkkentid
2 t

Ventetid
12-14 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med maltmel: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Sådan gør du

Dag 1

  1. Rør surdejen ud i vandet, og tilsæt hvedemel, rugmel, skårne rugkerner, solsikkekerner og salt.
  2. Rør dejen sammen til den har konsistens ala havregrød.
  3. Dæk dejen til, og lad den hvile minimum 12 timer, gerne 24 timer et køligt sted. Sæt den eventuelt på køl.

Dag 2

  1. Tag 300 g surdej fra. Skal du bage indenfor 1-3 dage, så tag fra med det samme. Skal du bage igen mellem 4 dage og 2 uger, så tag fra efter du har kommet rugmel i.
  2. Rør det ekstra rugmel, maltmel og vand i dejen. Når melet er fordelt, kommes dejen i 2 rugbrødsforme.
  3. Lad rugbrødene hæve i 3 timer. Prik huller i dejen med en gaffel.
  4. Bag rugbrødene i 90 minutter ved 150 grader over/undervarme.
  5. Pensel det færdige brød med en smule neutral olie eller smeltet smør, hvis du vil have en blød, børnevenlig skorpe på toppen.
  6. Lad rugbrødene køle af før du skære i brødet.

Et godt tip: Du kan variere udvalget af kerner i din rugbrødsdej f.eks. med græskarkerner, 5-kornsblanding, sesam, hørfrø eller chiafrø. Det skal blot ende på cirka 300 g samlet.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.