Økologisk kernerugbrød med maltmel og tørret surdej

Bag et lækkert økologisk kernerugbrød med maltmel og tørret surdej, der giver dit kernerugbrød den helt rigtige smag, farve og krumme. Hjemmebagt rugbrød smager bare det bedre, og så er det heller ikke særlig svært at bage selv fra bunden. Ved at tilføje maltmel og tørret surdej i dit kernerugbrød giver du det den helt rette surdejssmag, krumme og gyldne farve.

Denne opskrift er lavet med vores to helt nye produkter i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Maltmel og Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Produkterne tager udgangspunkt i professionelle teknikker og giver dig en genvej til endnu lækrere hjemmebag, mens råvarerne er nøje udvalgt for at give dig den bedste bageoplevelse.

Se vores udvalg af andre opskrifter med maltmel og tørret surdej her.

 

Se opskrift
Økologisk kernerugbrød med maltmel og tørret surdej

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologisk kernerugbrød med maltmel og tørret surdej: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom 5-kornsblandingen i en stor skål, hæld 4 dl kogende vand over og lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  2. Rør gæren ud i vandet sammen med tørret surdej, og hæld det i blandingen.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  4. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine i ca. 10 min.
  5. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden, og prik dejen godt med en gaffel.
  6. Pensl med vand, og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  7. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i ca. 60-80 min.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 minutter ved 180 °C (varmluft 160 °C).
  9. Tag brødene ud af ovnen, og vend dem ud af formen. Lad dem køle let af på en rist.

Et godt tip: Anvend et termometer til at sikre dig, at dit rugbrød er færdigbagt. Rugbrødet skal have en kernetemperatur min. 94 grader, når det er færdigbagt.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.