Økologisk kernerugbrød med maltmel og tørret surdej

Bag et lækkert økologisk kernerugbrød med maltmel og tørret surdej, der giver dit kernerugbrød den helt rigtige smag, farve og krumme. Hjemmebagt rugbrød smager bare det bedre, og så er det heller ikke særlig svært at bage selv fra bunden. Ved at tilføje maltmel og tørret surdej i dit kernerugbrød giver du det den helt rette surdejssmag, krumme og gyldne farve.

Denne opskrift er lavet med vores to helt nye produkter i serien af bagehjælpemidler, Valsemøllen Maltmel og Valsemøllen Tørret Surdej, der gør det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Produkterne tager udgangspunkt i professionelle teknikker og giver dig en genvej til endnu lækrere hjemmebag, mens råvarerne er nøje udvalgt for at give dig den bedste bageoplevelse.

Se vores udvalg af andre opskrifter med maltmel og tørret surdej her.

 

Se opskrift
Økologisk kernerugbrød med maltmel og tørret surdej

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftSådan gør du

  1. Kom 5-kornsblandingen i en stor skål, hæld 4 dl kogende vand over og lad blandingen trække i ca. 1 time, til kernerne er bløde.
  2. Rør gæren ud i vandet sammen med tørret surdej, og hæld det i blandingen.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser – undtagen rugmel, og rør blandingen godt sammen.
  4. Kom rugmel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller med køkkenmaskine i ca. 10 min.
  5. Fordel dejen i 2 store smurte bageforme. Glat dejen ud med hånden, og prik dejen godt med en gaffel.
  6. Pensl med vand, og drys evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  7. Lad dejen hvile tildækket et lunt sted i ca. 60-80 min.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn i ca. 70 minutter ved 180 °C (varmluft 160 °C).
  9. Tag brødene ud af ovnen, og vend dem ud af formen. Lad dem køle let af på en rist.

Et godt tip: Anvend et termometer til at sikre dig, at dit rugbrød er færdigbagt. Rugbrødet skal have en kernetemperatur min. 94 grader, når det er færdigbagt.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.