Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner

Lyst til at bage med surdej? Prøv dette klassiske surdejsrugbrød med hvidtøl, spelt og masser af kerner efter frit valg. Det giver rugbrødet den perfekte syre.

Elsker du ligesom os et hjemmebagt rugbrød med kerner, er dette surdejsrugbrød en perfekt. Måske har du ikke haft modet til at bage dit eget rugbrød, men Cathrine Brandt har lavet en opskrift, der er nem at gå til. Dit resultat bliver skønt, og måske næsten bedre end bagerens. Server det på frokostbordet. Dine gæster vil helt sikker blive imponeret.

Se opskrift
Surdejsrugbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
7-8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner: 3 ud af 5 baseret på 37 anmeldelser

Opskrift

1 stk. rugbrød

100 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
125 g kogende vand
1 hvidtøl, 33 cl (eller 350 g vand og en spiseskefuld sukker/honning)
100 g lunken vand
175 g surdej
100 g Valsemøllen Speltmel Fuldkorn
350 g Valsemøllen Groft Rugmel
15 g salt
1 rugbrødsform, ca. 2 liter
1 tsk. smør til at smøre formen med.

Sådan gør du

  1. Rugkerner, solsikkekerner og vand røres sammen og står i blød ved stuetemperatur i mindst en time eller natten over.
  2. Kom øl, vand, surdej, de udblødte frø og kerner, mel og salt i en skål og rør sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine med K-spaden. Alternativt rør sammen med dejkrog på håndpisker eller rør sammen i hånden. Rør dejen i fem minutter.
  3. Smør din rugbrødsform grundigt med smør. Kom dejen i formen, og fordel den med en fugtig ske.
  4. Dæk dejen til med et låg eller fugtigt klæde.
  5. Lad rugbrødet hæve ved stuetemperatur i 4-6 timer. Når rugbrødet er hævet til ca. 80-90 % i formen, og der er en lille håndfuld små lufthuller i rugbrødets top, så er det færdighævet og klar til at blive bagt.
  6. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Når ovnen er varm, så bages rugbrødet i 1 time og 20 minutter.
  7. Vend rugbrødet ud af formen og lad det køle helt af – allerhelst til dagen efter før, der skæres i det.

Et godt tip: Har du ikke prøvet at bage med surdej før? Så tag et kig på vores bageskoletip ‘Sådan laver du din egen surdej’ her. Har du ikke en surdej stående? Så prøv en vores mange andre rugbrødsopskrifter.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.