Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner

Lyst til at bage med surdej? Prøv dette klassiske surdejsrugbrød med hvidtøl, spelt og masser af kerner efter frit valg. Det giver rugbrødet den perfekte syre.

Elsker du ligesom os et hjemmebagt rugbrød med kerner, er dette surdejsrugbrød en perfekt. Måske har du ikke haft modet til at bage dit eget rugbrød, men Cathrine Brandt har lavet en opskrift, der er nem at gå til. Dit resultat bliver skønt, og måske næsten bedre end bagerens. Server det på frokostbordet. Dine gæster vil helt sikker blive imponeret.

Se opskrift
Surdejsrugbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
7-8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner: 3 ud af 5 baseret på 31 anmeldelser

Opskrift

1 stk. rugbrød

100 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
125 g kogende vand
1 hvidtøl, 33 cl (eller 350 g vand og en spiseskefuld sukker/honning)
100 g lunken vand
175 g surdej
100 g Valsemøllen Speltmel Fuldkorn
350 g Valsemøllen Groft Rugmel
15 g salt
1 rugbrødsform, ca. 2 liter
1 tsk. smør til at smøre formen med.

Sådan gør du

  1. Rugkerner, solsikkekerner og vand røres sammen og står i blød ved stuetemperatur i mindst en time eller natten over.
  2. Kom øl, vand, surdej, de udblødte frø og kerner, mel og salt i en skål og rør sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine med K-spaden. Alternativt rør sammen med dejkrog på håndpisker eller rør sammen i hånden. Rør dejen i fem minutter.
  3. Smør din rugbrødsform grundigt med smør. Kom dejen i formen, og fordel den med en fugtig ske.
  4. Dæk dejen til med et låg eller fugtigt klæde.
  5. Lad rugbrødet hæve ved stuetemperatur i 4-6 timer. Når rugbrødet er hævet til ca. 80-90 % i formen, og der er en lille håndfuld små lufthuller i rugbrødets top, så er det færdighævet og klar til at blive bagt.
  6. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Når ovnen er varm, så bages rugbrødet i 1 time og 20 minutter.
  7. Vend rugbrødet ud af formen og lad det køle helt af – allerhelst til dagen efter før, der skæres i det.

Et godt tip: Har du ikke prøvet at bage med surdej før? Så tag et kig på vores bageskoletip ‘Sådan laver du din egen surdej’ her. Har du ikke en surdej stående? Så prøv en vores mange andre rugbrødsopskrifter.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.