Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner

Lyst til at bage med surdej? Prøv dette klassiske surdejsrugbrød med hvidtøl, spelt og masser af kerner efter frit valg. Det giver rugbrødet den perfekte syre.

Elsker du ligesom os et hjemmebagt rugbrød med kerner, er dette surdejsrugbrød en perfekt. Måske har du ikke haft modet til at bage dit eget rugbrød, men Cathrine Brandt har lavet en opskrift, der er nem at gå til. Dit resultat bliver skønt, og måske næsten bedre end bagerens. Server det på frokostbordet. Dine gæster vil helt sikker blive imponeret.

Se opskrift
Surdejsrugbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
7-8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner: 3 ud af 5 baseret på 48 anmeldelser

Opskrift

1 stk. rugbrød

100 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
125 g kogende vand
1 hvidtøl, 33 cl (eller 350 g vand og en spiseskefuld sukker/honning)
100 g lunken vand
175 g surdej
100 g Valsemøllen Speltmel Fuldkorn
350 g Valsemøllen Groft Rugmel
15 g salt
1 rugbrødsform, ca. 2 liter
1 tsk. smør til at smøre formen med.

Sådan gør du

  1. Rugkerner, solsikkekerner og vand røres sammen og står i blød ved stuetemperatur i mindst en time eller natten over.
  2. Kom øl, vand, surdej, de udblødte frø og kerner, mel og salt i en skål og rør sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine med K-spaden. Alternativt rør sammen med dejkrog på håndpisker eller rør sammen i hånden. Rør dejen i fem minutter.
  3. Smør din rugbrødsform grundigt med smør. Kom dejen i formen, og fordel den med en fugtig ske.
  4. Dæk dejen til med et låg eller fugtigt klæde.
  5. Lad rugbrødet hæve ved stuetemperatur i 4-6 timer. Når rugbrødet er hævet til ca. 80-90 % i formen, og der er en lille håndfuld små lufthuller i rugbrødets top, så er det færdighævet og klar til at blive bagt.
  6. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Når ovnen er varm, så bages rugbrødet i 1 time og 20 minutter.
  7. Vend rugbrødet ud af formen og lad det køle helt af – allerhelst til dagen efter før, der skæres i det.

Et godt tip: Har du ikke prøvet at bage med surdej før? Så tag et kig på vores bageskoletip ‘Sådan laver du din egen surdej’ her. Har du ikke en surdej stående? Så prøv en vores mange andre rugbrødsopskrifter.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.