Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner

Lyst til at bage med surdej? Prøv dette klassiske surdejsrugbrød med hvidtøl, spelt og masser af kerner efter frit valg. Det giver rugbrødet den perfekte syre.

Elsker du ligesom os et hjemmebagt rugbrød med kerner, er dette surdejsrugbrød en perfekt. Måske har du ikke haft modet til at bage dit eget rugbrød, men Cathrine Brandt har lavet en opskrift, der er nem at gå til. Dit resultat bliver skønt, og måske næsten bedre end bagerens. Server det på frokostbordet. Dine gæster vil helt sikker blive imponeret.

Se opskrift
Surdejsrugbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
7-8 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Surdejsrugbrød med øl, spelt og kerner: 4 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

1 stk. rugbrød

100 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
50 g Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
125 g kogende vand
1 hvidtøl, 33 cl (eller 350 g vand og en spiseskefuld sukker/honning)
100 g lunken vand
175 g surdej
100 g Valsemøllen Speltmel Fuldkorn
350 g Valsemøllen Groft Rugmel
15 g salt
1 rugbrødsform, ca. 2 liter
1 tsk. smør til at smøre formen med.

Sådan gør du

  1. Rugkerner, solsikkekerner og vand røres sammen og står i blød ved stuetemperatur i mindst en time eller natten over.
  2. Kom øl, vand, surdej, de udblødte frø og kerner, mel og salt i en skål og rør sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine med K-spaden. Alternativt rør sammen med dejkrog på håndpisker eller rør sammen i hånden. Rør dejen i fem minutter.
  3. Smør din rugbrødsform grundigt med smør. Kom dejen i formen, og fordel den med en fugtig ske.
  4. Dæk dejen til med et låg eller fugtigt klæde.
  5. Lad rugbrødet hæve ved stuetemperatur i 4-6 timer. Når rugbrødet er hævet til ca. 80-90 % i formen, og der er en lille håndfuld små lufthuller i rugbrødets top, så er det færdighævet og klar til at blive bagt.
  6. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. Når ovnen er varm, så bages rugbrødet i 1 time og 20 minutter.
  7. Vend rugbrødet ud af formen og lad det køle helt af – allerhelst til dagen efter før, der skæres i det.

Et godt tip: Har du ikke prøvet at bage med surdej før? Så tag et kig på vores bageskoletip ‘Sådan laver du din egen surdej’ her. Har du ikke en surdej stående? Så prøv en vores mange andre rugbrødsopskrifter.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.