Grovkernerugbrød – Bageblanding

Grovkernerugbrød er fuldkorn når det er bedst. Rugbrødet med surdej er fyldt med chiafrø og bløde synlige kerner. Et rugbrød med god smag, flotte skiver og lang holdbarhed.

Hjemmebagt rugbrød er noget af det bedste til at lave lækre madpakker, eller når du skal lave en god frokost.

Se opskrift

Køkkentid
15 minutter

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grovkernerugbrød – Bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 24 anmeldelser

Opskrift

1 brød

1 ps. Valsemøllen Grovkernerugbrød
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g). svarer til 25 g frisk gær
7½ dl vand, lidt varmere end lunkent (35°C)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med en håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte brød ud, og stil det til afkøling. Obs: rugbrødet skal være afkølet, inden det skæres i skiver.

Et godt tip: du kan også lave små madpakkebrød – se opskriften her.