5-kornsrugbrød

Bag et lækkert 5-kornsrugbrød til fx frokosten. Der er ikke noget bedre end at servere et dejligt, lunt og hjemmelavet rugbrød til frokosten. I denne rugbrøds opskrift har vi kommet en masse frø og kerner i. Vi har gjort det nemt for dig ikke at skulle ud og købe diverse frø og kerner, så kan du med fordel bruge Valsemøllen 5-kornsblanding.

Find flere af vores rugbrøds opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
5 t. 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.

300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
3 dl kogende vand til iblødsætning
800 g Valsemøllen Rugmel
100 g Valsemøllen Grahamsmel
300 g Valsemøllen Hvedemel
40 g salt
9 dl økologisk kærnemælk
2 spsk. sirup
50 g gær

Sådan gør du

  1. Hæld 3 dl kogende vand over 5-kornsblandingen i en stor køkkenskål. Lad herefter blandingen trække 1 time
  2. Tilsæt kærnemælk i blandingen direkte fra køleskabet
  3. Tilsæt gær og rør ud i blandingen
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen rugmel og rør blandingen sammen
  5. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen
  6. Ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller evt. med køkkenmaskine
  7. Fordel derefter dejen i 2 smurte bageforme (1,5 L). Brug evt. en fugtet engangshandske til at øse dejen over i formen med. Glat herefter dejen jævn med hånden
  8. Prik dejen godt med en gaffel – gerne helt i bund af formen
  9. Pensel dejen med vand og kom evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  10. Tildæk formene med et fugtigt viskestykke og stil dem til hævning et lunt sted i 3 timer
  11. Tænd ovnen på 180ºC almindelig ovn.
  12. Bag brødene, gerne på et bagesten eller bagestål i 1 time og 10 minutter.
  13. Læg de færdig bagte brød i en plasticpose for at holde på fugtigheden. De behøver ikke at blive kølet ned først.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.