5-kornsrugbrød

Bag et lækkert 5-kornsrugbrød til fx frokosten. Der er ikke noget bedre end at servere et dejligt, lunt og hjemmelavet rugbrød til frokosten. I denne rugbrøds opskrift har vi kommet en masse frø og kerner i. Vi har gjort det nemt for dig ikke at skulle ud og købe diverse frø og kerner, så kan du med fordel bruge Valsemøllen 5-kornsblanding.

Find flere af vores rugbrøds opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
5 t. 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.

300 g Valsemøllen Økologisk 5-kornsblanding
3 dl kogende vand til iblødsætning
800 g Valsemøllen Rugmel
100 g Valsemøllen Grahamsmel
300 g Valsemøllen Hvedemel
40 g salt
9 dl økologisk kærnemælk
2 spsk. sirup
50 g gær

Sådan gør du

  1. Hæld 3 dl kogende vand over 5-kornsblandingen i en stor køkkenskål. Lad herefter blandingen trække 1 time
  2. Tilsæt kærnemælk i blandingen direkte fra køleskabet
  3. Tilsæt gær og rør ud i blandingen
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen rugmel og rør blandingen sammen
  5. Tilsæt rugmelet lidt ad gangen
  6. Ælt dejen godt i køkkenskålen med hånden eller evt. med køkkenmaskine
  7. Fordel derefter dejen i 2 smurte bageforme (1,5 L). Brug evt. en fugtet engangshandske til at øse dejen over i formen med. Glat herefter dejen jævn med hånden
  8. Prik dejen godt med en gaffel – gerne helt i bund af formen
  9. Pensel dejen med vand og kom evt. kerner eller frø på toppen som pynt.
  10. Tildæk formene med et fugtigt viskestykke og stil dem til hævning et lunt sted i 3 timer
  11. Tænd ovnen på 180ºC almindelig ovn.
  12. Bag brødene, gerne på et bagesten eller bagestål i 1 time og 10 minutter.
  13. Læg de færdig bagte brød i en plasticpose for at holde på fugtigheden. De behøver ikke at blive kølet ned først.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.