Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet, og tilsæt posens indhold.
- Ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med håndmixer (med dejkroge) på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
- Hæld dejen i en smurt form, glat overfladen let ud og lad den hæve tildækket i 40-60 minutter ved stuetemperatur.
- Bag brødet nederst i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter (skal have en kernetemperatur på 94°C).
- Tag det færdigbagte brød ud af formen, og stil det til afkøling på en rist. Du får de flotteste skiver, hvis du venter med at skære i rugbrødet til det er helt afkølet.
Et godt tip: Lav lækre rugsnacks ved at tilsætte hakkede nødder og chokolade til dejen. Form små boller, placer dem på en bageplade, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter. Bag i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 12 minutter.