Solsikkerugbrød med gulerødder – Valsemøllen brødblanding

Valsemøllen Solsikkerugbrød er fyldt med hele solsikkekerner, giv blandingen et lille twist med revne gulerødder.

Med Valsemøllen Solsikkerugbrødsblanding, er du altid sikker på at få det helt perfekte bageresultat. Tilmed er det nemt at lave. Rugbrødet har en mild smag og er lige til at bage, til morgenmad, frokostbordet og den ekstra gode madpakke.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 rugbrød

1 ps. Valsemøllen Solsikkerugbrød
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
6½ dl vand, lidt varmere end lunkent (ca. 35°C)
150 g revne gulerødder

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål, og tilsæt 6½ dl vand.
  2. Tilsæt 150 g revne gulerødder og ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved laveste hastighed eller med håndmixer på mellemste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en våd dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag solsikkerugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte solsikkerugbrød ud, og stil det til afkøling. Vent med at skære rugbrødet i skiver, til det er helt afkølet.