Squashkage med fuldkorn

Squashkage med fuldkorn er en perfekt kage til hyggelige eftermiddagsstunder i selskab med familie eller venner. Den er bagt med Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel og Valsemøllen fuldkornshvedemel som giver en masser skønne fibre. Samtidig gør squashen at den bliver saftig.

Pynt din squashkage med fuldkorn af med en smagfuld vaniljefrosting, som du kan pynte kagen smukt af med. Du kan bruge forskellige tyl og give kagestykkerne forskellige mønstre eller give den et samlet.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
35-40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Squashkage med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 8 stykker

Squashkage
100 g lyst rørsukker
1/2 tsk. vaniljepulver
3 store æg
100 g hvid chokolade
350 g revet squash (1 stor squash)
150 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
100 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. CakeFactor krydderi

Vaniljefrosting
2 tsk. vaniljesukker
200 g flormelis
150 g blødt smør
200 g neutral flødeost
1 spsk. citronsaft

I øvrigt
Pistacie, finthakket
Hvide chokoladeperler
Grøn skovsyre

 

Fremgangsmåde

Squashkage med fuldkorn

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftigt æggesnaps på røremaskine.
  2. Smelt i mellemtiden smør og hvid chokolade.
  3. Riv squashen, og vend den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen.
  4. Vend herefter den revede squash i blandingen.
  5. Sigt herefter de tørre ingredienser i, og vend dejen til den er ensartet.
  6. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.
  7. Lad kagen køle af, inden du befrier den fra formen.

Vaniljefrosting

  1. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys og cremet masse.
  2. Pisk herefter flødeosten i smørblandingen. Pisk kunlige akkurat, til den er ensartet, ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind.
  3. Vend citronsaften i.
  4. Hæld frostingen op i en eller flere forskellige sprøjteposer med tylle.
  5. Skær kagen i 8 lige store stykker, og pynt kagestykkerne på forskellige måder.
  6. Du kan også vælge at nøjes med at pynte kagen med et slags mønster.
  7. Pynt til sidst med pistacie, hvide chokoladeperler og skovsyre.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.