Squashkage med fuldkorn

Squashkage med fuldkorn er en perfekt kage til hyggelige eftermiddagsstunder i selskab med familie eller venner. Den er bagt med Valsemøllen Hvid Hvede fuldkornsmel og Valsemøllen fuldkornshvedemel som giver en masser skønne fibre. Samtidig gør squashen at den bliver saftig.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
35-40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Squashkage med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 8 stykker

Squashkage
100 g lyst rørsukker
1/2 tsk. vaniljepulver
3 store æg
100 g smør
100 g hvid chokolade
350 g revet squash (1 stor squash)
150 g Valsemøllen Hvid Hvede Fuldkornsmel
100 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. CakeFactor krydderi

Vaniljefrosting
2 tsk. vaniljesukker
200 g flormelis
150 g blødt smør
200 g neutral flødeost
1 spsk. citronsaft

I øvrigt
Pistacie, finthakket
Hvide chokoladeperler
Grøn skovsyre

 

Fremgangsmåde

Squashkage med fuldkorn

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftigt æggesnaps på røremaskine.
  2. Smelt i mellemtiden smør og hvid chokolade.
  3. Riv squashen, og vend den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen.
  4. Vend herefter den revede squash i blandingen.
  5. Sigt herefter de tørre ingredienser i, og vend dejen til den er ensartet.
  6. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.
  7. Lad kagen køle af, inden du befrier den fra formen.

Vaniljefrosting

  1. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys og cremet masse.
  2. Pisk herefter flødeosten i smørblandingen. Pisk kunlige akkurat, til den er ensartet, ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind.
  3. Vend citronsaften i.
  4. Hæld frostingen op i en eller flere forskellige sprøjteposer med tylle.
  5. Skær kagen i 8 lige store stykker, og pynt kagestykkerne på forskellige måder.
  6. Du kan også vælge at nøjes med at pynte kagen med et slags mønster.
  7. Pynt til sidst med pistacie, hvide chokoladeperler og skovsyre.

Pynt din squashkage med fuldkorn af med en smagfuld vaniljefrosting, som du kan pynte kagen smukt af med. Du kan bruge forskellige tyl og give kagestykkerne forskellige mønstre eller give den et samlet.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.