Squashkage med fuldkorn

Squashkage med fuldkorn er en perfekt kage til hyggelige eftermiddagsstunder i selskab med familie eller venner. Den er bagt med Finax Hvid Hvede fuldkornsmel og Finax fuldkornshvedemel som giver en masser skønne fibre. Samtidig gør squashen at den bliver saftig.

Pynt din squashkage med fuldkorn af med en smagfuld vaniljefrosting, som du kan pynte kagen smukt af med. Du kan bruge forskellige tyl og give kagestykkerne forskellige mønstre eller give den et samlet.

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
35-40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Squashkage med fuldkorn: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 8 stykker

Squashkage
100 g lyst rørsukker
1/2 tsk. vaniljepulver
3 store æg
100 g hvid chokolade
350 g revet squash (1 stor squash)
150 g Finax Hvid Hvede Fuldkornsmel
100 g Finax Fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. CakeFactor krydderi

Vaniljefrosting
2 tsk. vaniljesukker
200 g flormelis
150 g blødt smør
200 g neutral flødeost
1 spsk. citronsaft

I øvrigt
Pistacie, finthakket
Hvide chokoladeperler
Grøn skovsyre

 

Fremgangsmåde

Squashkage med fuldkorn

  1. Pisk sukker, vanilje og æg til en lys og luftigt æggesnaps på røremaskine.
  2. Smelt i mellemtiden smør og hvid chokolade.
  3. Riv squashen, og vend den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen.
  4. Vend herefter den revede squash i blandingen.
  5. Sigt herefter de tørre ingredienser i, og vend dejen til den er ensartet.
  6. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter.
  7. Lad kagen køle af, inden du befrier den fra formen.

Vaniljefrosting

  1. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys og cremet masse.
  2. Pisk herefter flødeosten i smørblandingen. Pisk kunlige akkurat, til den er ensartet, ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind.
  3. Vend citronsaften i.
  4. Hæld frostingen op i en eller flere forskellige sprøjteposer med tylle.
  5. Skær kagen i 8 lige store stykker, og pynt kagestykkerne på forskellige måder.
  6. Du kan også vælge at nøjes med at pynte kagen med et slags mønster.
  7. Pynt til sidst med pistacie, hvide chokoladeperler og skovsyre.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.