Brombærsnurrer

Efterhånden er snurren velkendt i de danske køkkener, og vi kan ikke nøjes med de klassiske med kanel og kardemomme. Derfor bør du også prøve den saftige brombærsnurre, der er fyldt med godt og frisk smag.

Brombærsæsonen er perfekt for os der elsker at bage. De mørke bær gør sig nemlig godt i næsten alle kager, og især også i en snurre. De danske brombær er fulde af smag, saft og kraft, der gør sig godt i det søde køkken om end det er i en mousse, en muffin eller en snurre. I hvert fald vil den være elsket af de fleste, og passe perfekt den efterårets indendørs aktiviteter. God bagelyst!

Se opskrift
brombærsnurrer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 store snurrer / 6 personer

Fyld
200 g brombær
50 g sukker

Dej
100 g smør
2,5 dl sødmæk
50 g gær
2 æg
600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblomme

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Fyld

  1. Mos bær og sukker sammen, og kog det op, så væsken reduceres.

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Bland smørret i en skål med mælk, så det er håndlunt. Smuldr gæren i.
  3. Bland de øvrige ingredienser i, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud til en rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør fyldet på.
  5. Fold dejen på den lange led 1/3 ind over hinanden mod midten, og fold den sidste 1/3 henover.
  6. Skær dejen i 4 strimler. Vrid strimlerne 2 og 2, og sno dem om deres egen akse, til det bliver til en snurre.
  7. Fold enderne ind under snurren, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl snurrerne med æggeblomme, og bag i 12 minutter ved 220°C.

Et godt tip: Du kan selvfølgelig også bage mindre brombærsnurrer. Du skal blot folde på den korte led og skære flere strimler. Når først man får taget på at snurre sine snurrer, er det let som en leg at bage den saftige kage. Hvis du ikke kan få nok af snurrer i alle afskygninger, bør du prøve opskriften på de klassiske kanelsnurrer, den nye succes kardemommesnurren, den avancerede wienerbrødssnurre med pistacieremonce eller den salte pestosnurre.