Brombærsnurrer

Efterhånden er snurren velkendt i de danske køkkener, og vi kan ikke nøjes med de klassiske med kanel og kardemomme. Derfor bør du også prøve den saftige brombærsnurre, der er fyldt med godt og frisk smag.

Brombærsæsonen er perfekt for os der elsker at bage. De mørke bær gør sig nemlig godt i næsten alle kager, og især også i en snurre. De danske brombær er fulde af smag, saft og kraft, der gør sig godt i det søde køkken om end det er i en mousse, en muffin eller en snurre. I hvert fald vil den være elsket af de fleste, og passe perfekt den efterårets indendørs aktiviteter. God bagelyst!

Se opskrift
brombærsnurrer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 store snurrer / 6 personer

Fyld
200 g brombær
50 g sukker

Dej
100 g smør
2,5 dl sødmæk
50 g gær
2 æg
600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel eller Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblomme

Sådan gør du

Fyld

  1. Mos bær og sukker sammen, og kog det op, så væsken reduceres.

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Bland smørret i en skål med mælk, så det er håndlunt. Smuldr gæren i.
  3. Bland de øvrige ingredienser i, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud til en rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør fyldet på.
  5. Fold dejen på den lange led 1/3 ind over hinanden mod midten, og fold den sidste 1/3 henover.
  6. Skær dejen i 4 strimler. Vrid strimlerne 2 og 2, og sno dem om deres egen akse, til det bliver til en snurre.
  7. Fold enderne ind under snurren, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl snurrerne med æggeblomme, og bag i 12 minutter ved 220°C.

Et godt tip: Du kan selvfølgelig også bage mindre brombærsnurrer. Du skal blot folde på den korte led og skære flere strimler. Når først man får taget på at snurre sine snurrer, er det let som en leg at bage den saftige kage. Hvis du ikke kan få nok af snurrer i alle afskygninger, bør du prøve opskriften på de klassiske kanelsnurrer, den nye succes kardemommesnurren, den avancerede wienerbrødssnurre med pistacieremonce eller den salte pestosnurre.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.