Brombærsnurrer

Efterhånden er snurren velkendt i de danske køkkener, og vi kan ikke nøjes med de klassiske med kanel og kardemomme. Derfor bør du også prøve den saftige brombærsnurre, der er fyldt med godt og frisk smag.

Brombærsæsonen er perfekt for os der elsker at bage. De mørke bær gør sig nemlig godt i næsten alle kager, og især også i en snurre. De danske brombær er fulde af smag, saft og kraft, der gør sig godt i det søde køkken om end det er i en mousse, en muffin eller en snurre. I hvert fald vil den være elsket af de fleste, og passe perfekt den efterårets indendørs aktiviteter. God bagelyst!

Se opskrift
brombærsnurrer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 store snurrer / 6 personer

Fyld
200 g brombær
50 g sukker

Dej
100 g smør
2,5 dl sødmæk
50 g gær
2 æg
600 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æggeblomme

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Fyld

  1. Mos bær og sukker sammen, og kog det op, så væsken reduceres.

Dej

  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Bland smørret i en skål med mælk, så det er håndlunt. Smuldr gæren i.
  3. Bland de øvrige ingredienser i, og ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i ca. 1 time.
  4. Rul dejen tyndt ud til en rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør fyldet på.
  5. Fold dejen på den lange led 1/3 ind over hinanden mod midten, og fold den sidste 1/3 henover.
  6. Skær dejen i 4 strimler. Vrid strimlerne 2 og 2, og sno dem om deres egen akse, til det bliver til en snurre.
  7. Fold enderne ind under snurren, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensl snurrerne med æggeblomme, og bag i 12 minutter ved 220°C.

Et godt tip: Du kan selvfølgelig også bage mindre brombærsnurrer. Du skal blot folde på den korte led og skære flere strimler. Når først man får taget på at snurre sine snurrer, er det let som en leg at bage den saftige kage. Hvis du ikke kan få nok af snurrer i alle afskygninger, bør du prøve opskriften på de klassiske kanelsnurrer, den nye succes kardemommesnurren, den avancerede wienerbrødssnurre med pistacieremonce eller den salte pestosnurre.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.