Fremgangsmåde
- Opløs gæren i den kolde mælk i røreskålen.
- Tilsæt honning, salt, æg og mel – ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 5-7 minutter) til den er glat og slipper skålen.
- Skær smør i tern og tilsæt det dejen og ælt videre på samme hastighed i ca. 5-7 minutter.
- Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
- Lav imens to pakker pesto ifølge pakkens anvisning.
- Gem evt. lidt til servering, når de er bagt.
- Efter hvile af dejen, vendes den ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
- Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt.
- Fold herefter 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
- Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
- Nu skal du sno og rulle dem.
- Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger.
- Tag fat i den ene ende af den snoede dejstrimmel og sno den to gange om dine hænder og slå til sidst en knude på hver strimmel.
- Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.
- Pensl pestosnurrerne med lidt olivenolie og bag dem ved 190° varmluft i ca. 15 min., til de er lettere gyldne.
- Afkøl snurrerne på en rist og servér med ekstra pesto.
- OBS! Brug gerne en røremaskine, hvis du har.
Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte