Pestosnurrer med rød pesto

Har du prøvet at bage salte snurrer? Disse pestosnurrer med rød pesto smager fantastisk, og er nemme at bage. Spis dem som snak eller som tilbehør til aftensmaden.

Pestosnurrer med rød pesto er et skønt alternativ til pølsehorn eller pizzasnegle. De er bagt med surdej, der giver dem en skøn og syrlig smag. Måske du kender til kanelsnurren eller -sneglen, men denne salte udgave smager mindst ligeså skønt. De vil være elsket af både børn og voksne.

Se opskrift
pestosnurrer med rød pesto

Køkkentid
20 min.

Ventetid
4 t. 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pestosnurrer med rød pesto: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den kolde mælk i røreskålen.
  2. Tilsæt surdej, honning, salt, æg og mel – ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 5-7 minutter) til den er glat og slipper skålen.
  3. Skær smør i tern og tilsæt det dejen og ælt videre på samme hastighed i ca. 5-7 minutter.
  4. Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
  5. Lav imens to pakker pesto ifølge pakkens anvisning. Gem evt. lidt til servering, når de er bagt.
  6. Efter dejen har hvilet, vendes den ud på et meldrysset bord.
  7. Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm. Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt. Fold herefter 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
  8. Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm bredde. Nu skal du sno og rulle dem.
  9. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger. Tag fat i den ene ende af den snoede dejstrimmel og sno den to gange om dine hænder og slå til sidst en knude på hver strimmel. Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.
  10. Pensl pestosnurrerne med lidt olivenolie og bag dem ved 190° varmluft i ca. 15 min., til de er lettere gyldne.
  11. Afkøl snurrerne på en rist og servér med ekstra pesto.