Pestosnurrer med rød pesto

Har du surdej stående, så prøve disse lækre snurrer fyldt med smagfuld pesto.

En lækker snack som er nemme at lave og alle vil elske.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
4 t. 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 stk.

Snurrer:
5 g gær
100 g surdej
150 g smør
7 dl kold mælk
1 stort æg
1 spsk honning
500 g Valsemøllen Grahams hvedemel
500 g Valsemøllen hvedemel
10 g havsalt

Rød pesto:
2 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, rød
2 dl koldt vand
1 dl olie

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i den kolde mælk i røreskålen.
  2. Tilsæt honning, salt, æg og mel – ælt dejen ved lav hastighed (i ca. 5-7 minutter) til den er glat og slipper skålen.
  3. Skær smør i tern og tilsæt det dejen og ælt videre på samme hastighed i ca. 5-7 minutter.
  4. Lad dejen hvile et lunt sted i 2 timer med et klæde over.
  5. Lav imens to pakker pesto ifølge pakkens anvisning.
  6. Gem evt. lidt til servering, når de er bagt.
  7. Efter hvile af dejen, vendes den ud på et meldrysset bord.
  8. Rul dejen til et rektangel på ca. 40 x 40 cm.
  9. Smør din pesto på, så det er jævnt fordelt.
  10. Fold herefter 1/3 af dejen ind mod midten og fold den anden tredjedel ind over den første – nu har du tre lag.
  11. Rul dejen ud igen, og skær i alt 10 strimler med en længde på 20 cm. og ca. 2 cm brede.
  12. Nu skal du sno og rulle dem.
  13. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende og rul dejen modsat hinanden, så den får snoninger.
  14. Tag fat i den ene ende af den snoede dejstrimmel og sno den to gange om dine hænder og slå til sidst en knude på hver strimmel.
  15. Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 2 timer med et klæde over sig, til dobbelt størrelse.
  16. Pensl pestosnurrerne med lidt olivenolie og bag dem ved 190° varmluft i ca. 15 min., til de er lettere gyldne.
  17. Afkøl snurrerne på en rist og servér med ekstra pesto.
  18. OBS! Brug gerne en røremaskine, hvis du har.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.