Brunchboller – Valsemøllen brødblanding

Er der noget bedre end at glæde dig selv og dem du holder af med friskbagte brunchboller til morgenbordet? Nej vel! Med Valsemøllen Koldhævede Brunchbolleblanding har vi lavet forarbejdet for dig. Det eneste du skal bruge, er vand for at få de mest smagfulde og lækre boller til at sætte på bordet.

Koldhævede brunchboller er nemme at gå til, blot slå dejen sammen om aften og bag dem morgen efter. Du kan også springe koldhævningen over og blot bruge 50 g gær i stedet for, og lade dem hæve en time i stedet for.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6-24 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 18 boller

1 ps. Valsemøllen Brunchboller
1 brev Valsemøllen tørgær (7 g), svarer til 25 g frisk gær
5½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen 5-10 minutter eller i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med en grydeske.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer (maks. 24 timer).
  4. Lad skålen stå 30 minutter ved stuetemperatur, inden du former ca. 18 boller med en ske eller fugtig hånd.
  5. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl bollerne med vand.
  6. Forvarm ovnen til 240°C, og sænk derefter temperaturen til 225°C (varmluft 200°C).
  7. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter.
  8. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: Du kan også bage müsliboller, der et perfekt alternativ både til morgenbrød og den hurtige snack. Find opskriften her.